2012-09-22 21:08:54
Φωτογραφία για ΟΜΑΔΑ «ΦΟΒΗΤΡΟ»! ΚΙΜΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  86-96
Δεύτερη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό στο τουρνουά της Νυρεμβέργης, όπου επικράτησε με 86-96 της Κίμκι, παίζοντας κατά διαστήματα θεαματικό μπάσκετ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έκανα το 7/7 στα φιλικά τους παιχνίδια, όντας γεμάτοι ενέργεια και διάθεση για τρέξιμο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασαν εύκολα στη νίκη, με την επίθεση τους να πετάει φωτιές, αλλά την άμυνα να προβληματίζει κατά διαστήματα.

Όσο ευχαριστεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο πλουραλισμός στην επίθεση, άλλο τόσο τον ανησυχεί η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Πάντως, για μία ακόμα φορά βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά οι Περπέρογλου και Παπανικολάου, ενώ κανείς δεν υστέρησε, σχεδόν 10 μέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς για το Κύπέλλο Ελλάδας (3/10).

Με τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που άνοιξε το σκορ με τρίποντο του... "ασταμάτητου" Περπέρογλου. Το σκορ άλλαζε συνέχεια πλευρά, αλλά οι ερυθρόλευκοι με μπροστάρη τον αρχηγό τους και τους Παπανικολάου και Χάινς κατάφεραν να κάνουν το 23-24.


Στο ξεκίνημα της β΄περιόδου, ο Ολυμπιακός έδειξε ενέργεια, έτρεξε στο παρκέ και βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με 26-32 χάρη στα τρίποντα των Γκετσεβίτσιους και Παπανικολάου, ο οποίος ήταν σε μεγάλη βραδιά. 9 πόντους και 7 ασίστ είχε ο αρχηγός στο πρώτο μισό και μαζί με τους Πρίντεζη και Περπέρογλου οδήγησαν τους Πρωταθλητές στο +16 (38-54). Πάντως, το ότι μείωσε η Κίμκι με τη λήξη του ημιχρόνου δεν άρεσε καθόλου στο Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στην επανάληψη, η Κίμκι μπήκε αποφασισμένη να μειώσει και τα κατάφερε, τρέχοντας ένα 7-0, αλλά η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν και καλή και άμεση... Η άμυνα του Ολυμπιακού χαλάρωσε εκ νέου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Σε κανένα σημείο όμως του αγώνα οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν τον απόλυτο έλεγχο και τελικά έφτασαν εύκολα στη δεύτερη νίκη τους στο τουρνουά.

Οι ψηλοί των πρωταθλητών ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί στην επίθεση, ενώ οι συνεργασίες της ομάδας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-24, 38-54, 63-70, 86-96

ΚΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Όγκουστιν 7 , Φριτζόν 7(1) , Κοπόνεφ 4, Βιάλτσεφ 3(1) , Λόντσαρ 17, Ρίβερς 14(2), Μόνια 8, Κβοστόφ, Ζουκανένκο 10, Πλάνινιτς 14(2), Νίλσεν 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 14(1τρ. – 11ασ.), Περπέρογλου 12(1), Ντόρσεϊ 8(7ρ.), Σλούκας 2(6ασ. – 3κλ.), Μαυροειδής 6, Γκετσεβίτσιους 15(4), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ