2012-09-23 18:39:04
Φωτογραφία για ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ : ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα… Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Ο ίδιος όμως ισχυρίζεται ότι κάνει αυτό που μπορεί, που επιδιώκει, που απολαμβάνει για «το καλό του Ολυμπιακού και όχι το δικό μου».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στον «Γαύρο», μετά το χτεσινό φιλικό των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης με την Κίμκι στη Νυρεμβέργη, σε έναν… άτυπο τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, καθώς η ρώσικη ομάδα κατέκτησε το Eurocup πέρσι. Παραθέτοντας το σχόλιό του για την εικόνα που είχε το ματς, ανάφερε αρχικά πως «έχουμε πολύ καλούς αυτοματισμούς για την εποχή».

«Σίγουρα στα ματς με την Μπάμπεργκ και την Κίμκι δεχτήκαμε αρκετούς πόντους, αυτό ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα στην άμυνά μας, γιατί στα τελευταία 5 λεπτά και των δυο παιχνιδιών είχαμε μεγάλες διαφορές και κάπου χαλαρώσαμε, αφού δίνουμε συνεχόμενα δυνατά φιλικά παιχνίδια», ανέλυσε ο αρχηγός για να συμπληρώσει:


«Για παράδειγμα, με την Μπάμπεργκ κερδίζαμε 20 πόντους και δεχτήκαμε 16 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στα πρώτα 35 λεπτά των παιχνιδιών έχουμε καλό ρυθμό, δεχόμαστε γύρω στους 70 πόντους. Η άμυνα που μας αντιπροσωπεύει είναι γύρω στους 70-75 πόντους. Αυτός είναι ο στόχος μας, θέλουμε να κρατήσουμε τους αντιπάλους μας κοντά στους 70 πόντους και στην επίθεση να συνεχίσουμε να κάνουμε τόσο καλή δουλειά όπως τώρα».

Τίτλους η άμυνα

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, βέβαια, δεν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μία ομάδα που θα σκοράρει συνέχεια 90 πόντους και άνω, καθώς όπως εξήγησε ο Σπανούλης «τώρα παίζουμε φιλικά παιχνίδια. Στα επίσημα θα υπάρχει το σκάουτινγκ των αντιπάλων. Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα τότε και ίσως κατέβουμε και εμείς δέκα πόντους περίπου στην επίθεσή μας. Πρώτος στόχος μας πάντως είναι να δυναμώσουμε την άμυνά μας, γιατί αυτή είναι που χαρίζει τίτλους. Δουλεύουμε σκληρά και είμαστε σε καλό σημείο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς, να επιστρέψει και ο Έισι (Λο) και εμείς να κάνουμε ό,τι μας ζητάει ο προπονητής μας. Όταν έρθει η ώρα για τα επίσημα θα είμαστε έτοιμοι».

Στόχος πάντα η νίκη

Αν, για την εποχή, ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλός, ο Σπανούλης απάντησε πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα και κυρίως αμυντικά. Να διορθώσουμε τις συνεργασίες μας και τις περιστροφές στην άμυνα. Θα έρθουν και δύσκολες βραδιές, ειδικά στην Ευρωλίγκα, όπου ο αντίπαλος θα γνωρίζει τα συστήματά μας και επαναλαμβάνω, πως όταν μπει και το σκάουτινγκ στα επίσημα ματς θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς αυτό που κάνουνε είναι να δουλεύουμε ώστε να αντιμετωπίζουμε και τις δύσκολες βραδιές».

Αναφορικά με την προσωπική του απόδοση και την κατάσταση που νιώθει, ο αρχηγός υπογράμμισε ότι «σήμερα (χτες) να ξέρεις δέχτηκα δυο φάουλ πολύ δυνατά… Έχω συνηθίσει γιατί και πέρσι έτσι με αντιμετώπιζαν οι περισσότερες ομάδες. Από κει και πέρα νιώθω ακριβώς όπως και πέρσι, μπαίνω μέσα και απολαμβάνω το παιχνίδι. Προσπαθούμε πάντα για τη νίκη και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Όσο για τις 11 ασίστ; «Προσπαθώ κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ να κάνω το καλύτερο και για να βρω τα δικά μου σουτ, αλλά και για να δημιουργήσω τις ιδανικές καταστάσεις για τους συμπαίκτες μου. Ανά πάσα στιγμή προσπαθώ να βρω τον ελεύθερο παίκτη και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε όταν κρίνεται το ματς. Αλλες φορές θα πάρω εγώ το σουτ, άλλες θα δημιουργήσω προϋποθέσεις για κάποιον συμπαίκτη μου. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να διαβάζω σωστά την αντίπαλη άμυνα και να παίρνω πάντα την κατάλληλη επιλογή για το καλό του Ολυμπιακού και όχι για το δικό μου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ