2012-09-25 09:09:04
Φωτογραφία για Φολέγανδρος, ένα νησί των Κυκλάδων, όπου το Σαββατοκύριακο, θύμισε εμπόλεμη ζώνη μεταξύ, Ιράν και Ιράκ, αναφέρει αναγνώστρια
Την εβδομάδα που πέρασε βρέθηκα με την οικογένεια μου στις Κυκλάδες .. Αφού πλέων οι ημέρες των διακοπών τελειώνανε, αποφασίσαμε με τον... σύζυγο μου, την παρέα μας ,και ένα φιλικό ζευγάρι, που θα ερχότανε μόνο για το διήμερο από την Αθήνα με τα δύο τους ανήλικα παιδιά ,να περάσουμε το Σαββατοκύριακο στην Φολέγανδρο, μιας και ακούσαμε πως ενδείκνυται, για την ηρεμία, και την θετική αύρα, που αποπνέει στους επισκέπτες ..

Μιας και ήτανε η πρώτη φορά, αλλά και η τελευταία, που επισκεφτήκαμε την Φολέγανδρο ,δεν γνωρίζαμε πάρα πολλά, γιατί όπως προανέφερα, ο αρχικός μας προορισμός ήτανε άλλος και είχαμε όλες τις πληροφορίες για εκεί ,και επειδή η Φολέγανδρος, προέκυψε ρωτήσαμε, και μας είπαν πως οι επιλογές στο νησί είναι η Άνω μεριά, η χώρα , και το λιμάνι στον καραβοστάσι, επιλέξαμε λοιπόν την χώρα να διανυκτερεύσουμε, για να έχουμε κοντά μας τις αποστάσεις.

Όλα καλά αρχικά .


Το Σάββατο, πήγαμε στην Άνω μεριά , να δούμε το μέρος, και να δοκιμάσουμε κάποια τοπικά φαγητά που μας είχανε προτείνει, εκεί λοιπόν που απολαμβάναμε το τοπίο, αρχίσανε από το πουθενά, να ακούγονται πυροβολισμοί, που τρομάξαμε όχι μόνον εμείς, αλλά και μια παρέα Γάλλων, και Ιταλών, που βρισκότανε σε πολύ κοντινό σημείο από εμάς, όλοι μας αναστατωθήκαμε και αναρωτηθήκαμε τι γίνετε.;

Μετά από αρκετή ώρα, και αφού ο πόλεμος αυτός συνεχιζόταν ασταμάτητα, μας είπανε πως γινότανε μια βάπτιση, και πως ρίχνανε μπαλοθιές όπως και στην Κρήτη. Εγώ πιστεύω πως, ένα ξενόφερτο έθιμο ενός άλλου τόπου , παύει να είναι έθιμο, όταν το αντιγράφεις , και αυτό μετατρέπετε σε επιδεξιομανία κάποιου κόμπλεξ κατωτερότητας των κατοίκων… , επειδή έτυχε να έχω πάει στην Κρήτη αρκετές φορές, αισθάνθηκα πως στην Φολέγανδρο γινότανε περισσότερο επίδειξη όπλων, και αντρισμού, παρά γιορτή, και με απλή λογική, αυτό θα συμβαίνει διότι η αρμόδιες αρχές ίσως είναι ανύπαρκτες.

…Καλά έως εκεί είπαμε πως κάποια στιγμή αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει.!!!

…Την Κυριακή το μεσημέρι, λες και η μοίρα μας ήθελε να μας παιδέψει και άλλο , αποφασίσαμε να πάμε στο καραβοστάσι για μπάνιο.

Κατά τις τέσσερεις, αρχίζει ακόμη ένας απίστευτος πανικός πυροβολισμών, όπου αυτό που νιώσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι, αλλά και τα ανήλικα παιδιά του φιλικού ζευγαριού ήτανε τραγικό.. Κάποιος κύριος δίπλα μας , είπε πως έχει έναν γάμο και πώς αυτό θα συνεχιστεί κατά όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας, και πως αν φοβόμαστε μας είπε ειρωνικά, να μείνουμε σπίτι μας, και πώς αν έχουμε σκοπό να πάμε προς την Άνω μεριά , και την παραλία της Αγκάλης να μην το κάνουμε, διότι εκεί θα γίνει το γλέντι και θεωρούσε δεδομένο πώς οι πυροβολισμοί θα είναι ανεξέλεγκτοι !!

Τρομοκρατηθήκαμε!!...Επίσης μετά από λίγα λεπτά, και αφού συνεχιζότανε ο πανικός, ο ίδιος ηλικιωμένος κύριος μας είπε με πολύ μεγάλο καμάρι πως μέτρησε περίπου διακόσιους πυροβολισμούς μέσα σε πολύ λίγη ώρα…. και πως αυτό γίνετε συχνά Άρα οι σφαίρες, και τα όπλα θα ήτανε πάρα πολλά!!!.

Σε ένα μικρό νησί σαν την Φολέγανδρο!!!

Το φιλικό μας ζευγάρι, στην σκέψη και μόνο, πως αν συνέβαινε, κάποιος εξοστρακισμός, και ίσως κάποιος τραυματισμός των παιδιών αποφάσισε, λόγο της ιδιότητάς τους, να κινηθεί νομικά, κατά παντός υπευθύνου, διότι αισθάνθηκε, πως είμαστε απροστάτευτοι, ως Έλληνες πολίτες, και ως επισκέπτες, της Φολεγάνδρου..

.

Και αυτό, λόγω της ανυπαρξίας κάποιων υπευθύνων, που θεωρούν δεδομένους πλέων τους πυροβολισμούς, σε κάθε εορταστικό γεγονός ,… Σε ένα νησί που δεν φημίζετε για μπαλοθιές και τέτοιου είδους επικίνδυνα έθιμα.

Αλλά επειδή στην Ελλάδα μας, έτσι συνηθίζετε!!!...κάθε παράνομο, τελειώνει, και αφυπνίζει τις αρχές ,αφού θρηνήσουν θύματα Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ