2012-09-29 05:03:03
Φωτογραφία για Eurostat: Επιτάχυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο στο 2,7% από 2,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με προσωρινή εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, από την ανακοίνωση της Eurostat προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας οδήγησε στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η οικονομία της έχει εισέλθει σε ύφεση.

Η μέση πρόβλεψη 40 οικονομολόγων, που είχαν ερωτηθεί από το Bloomberg, ήταν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρούσε στο 2,4%. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν 9,2% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο μετά την αύξησή τους κατά 8,9% τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων (πλην των ενεργειακών) αυξήθηκαν κατά 0,8% και των υπηρεσιών κατά 2%, αντίστοιχα.

«Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πιο επίμονος του αναμενόμενου, λόγω των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, της έμμεσης φορολογίας και -τουλάχιστον έως τώρα - της περιορισμένης αντίδρασης των τιμών του πυρήνα του στη διεύρυνση του παραγωγικού κενού», δήλωσε οικονομολόγος της εταιρίας UniCredit Global Research στο Μιλάνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ