2012-10-05 12:13:59
Φωτογραφία για Ο φόβος της Ελένης της ...ξενοφοβικιάς, του Νίκου Ρούση
Για όσους δεν γνωρίζουν το Στρασβούργο, να πώ ότι είναι ένα υπόδειγμα πολυπολιτισμικής πόλης και συμβίωσης. Του Νίκου Ρούση, δημοσιογράφος εγκατεστημένος στο Στρασβούργο.

Καθημερινά, στους δρόμους του,κυκλοφορούν ελεύθερα και επικοινωνούν μεταξύ τους, μαύροι (από τις πρώην αποικίες της Γαλλίας κυρίως), μπόλικοι Αραβες, που πουλάνε νομίμως την πραμάτεια τους στις τοπικές λαϊκές αγορές και στα μεγάλα παζάρια, Τούρκοι και Κούρδοι, που έχουν τα ορθάδικα με τα ντονέρ και τα κεμπάπ, Κινέζοι (τουρίστες ή φοιτητές), λιγοστοί Πακιστανοί και τσιγγάνοι Ρομά και βέβαια, ευρωπαίοι, όχι μόνον από τις χώρες της ΕΕ, αλλά κι' από την Ρωσία, το Αζερμπαιτζάν, τη Λιθουανία και γενικότερα από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γαλλία και Γερμανία έχουν ξοδέψει πολύ χρήμα και φαιά ουσία μετά τον Β.' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί σ' αυτή την κατάσταση η πόλη.


Μέσα, λοιπόν, σ' αυτή τη Βαβέλ φυλών, χρωμάτων και θρησκειών, έσκασε μύτη και η Ελένη Που είναι ένθερμος οπαδός του βιασμού των μεταναστών και έχει συμμετάσχει, σε βίαιες πράξεις και προπηλακισμούς νόμιμων προσφύγων στην Ελλάδα, που υποστηρίζει (στην Ψωροκώσταινα, βέβαια) την καθαρότητα της ελληνικής φυλής και την ρίψη κάθε “μή Ελληνα” στον ...καιάδα.

Την πρώτη κατραπακιά, με μισόλογα αλλά και έντονες αντιδράσεις, την έφαγε στην Επιτροπή Ισότητας και Μη διακρίσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου επελέγη να συμμετάσχει από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Κάποιοι στο Στρασβούργο, είχαν φροντίσει εγκαίρως, να ενημερώσουν, όλους τους ενδιαφερόμενους στη Συνέλευση αλλά και τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με επιστολή τους, στην οποία μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι "ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, του φασιστικού-νεοναζιστκού κόμματος που εξελέγη κατά τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, συμμετέχει στην παρούσα κοινοβουλευτική συνέλευση του ΣτΕ.

Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προέδρου του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του συζυγού της στις πρόσφατες εκλογές και σήμερα συμμετέχει ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πριν μια εβδομάδα σύσσωμος ο έντυπος και ιντερνετικός τύπος στην Ελλάδα καυτηρίασε με τον πιο έντονο τρόπο την συγκλονιστικά ρατσιστική δήλωση της Ελένης Ζαρούλια στοtweeter της, σύμφωνα με την οποία πακιστανός που είχε χτυπήσει έλληνα σε συμπλοκή με διαδηλωτές “πρέπει τουλάχιστον να βιασθεί”.

Τα μέλης της Χρυσής Αυγής οργανώνουν επιθέσεις κατά των μεταναστών που ζούν και εργάζονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ασκούν τραμπουκισμό σε βάρος αριστερών διαδηλωτών και απειλούν με “εξαφάνιση” τους ομοφυλόφιλους.”

Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν εξηγήσεις από την Ελένη, για το πως εννοεί τη συμμετοχή της, στο Κοινοβούλιο ενός Οργανισμού που σ' ολη την ιστορία του, έχει κάνει σημαία την προστασία των αθρωπίνων δικαιωμάτων όλων, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνότητας και σεξουαλικής προτίμησης.

Τσιμουδιά η Ελένη.

Μη γνωρίζοντας Γαλλικά και προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τα μέλη της Επιτροπής, με κάτι κολιβοεγγλέζικα που έχει δηλώσει ως γλώσσα εργασίας, επιχείρησε να τους παραπλανήσει. Ξέρετε η Χρυσή Αυγή δεν είναι ρατσιστικό και νεοναζιστικό κόμμα, εκλέχθηκε νομίμως από 500.000 έλληνες και έχει δικαίωμα να αντιπροσωπεύεται, με εκπρόσωπο του, σ' όλα τα κοινοβουλευτικά φόρα.

Απ' ότι ξέρω, αυτοί δεν μάσησαν και αναζητούν τρόπους, για να μην ξαναπατήσει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου του Συμβουλίου της Ευρώπης η εν λόγω κυρία, διότι με την παρουσία της και μόνον προσβάλλει τον θεσμό και τις αξίες του Οργανισμού.

Εκεί, όμως, που έπαθε το μεγάλο μπλάκ άουτ η Ελένη ήταν όταν βγηκε στην πόλη για βόλτα και ψώνια....

Πήγε να δεί τον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου και την περικύκλωσαν καμιά δεκαριά Αφρικάνοι, με την πραμάτεια τους ανά χείρας, οι οποίοι έχουν κατοχυρωμένο, από το Δήμο, να βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή και να πουλάνε νομίμως καπελάκια, μπιχλιμπίδια και άλλα αναμνηστικά μικροπράγματα.

Κατάντια, είπε απομέσα της η Ελένη αλλά την κοπάνησε τρέχοντας...

Πήγε να ρωτήσει για τσάντες Λουϊ Βιτόν και την υποδέχθηκε ένας δίμετρος μαύρος, υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος, πρόθυμος να την εξυπηρετήσει.

Τι να του πεί του ανθρώπου η Ελένη; Οτι δεν έχει θέση στην κοινωνία; Θα την έτρωγε με τα σκατά και δεν θα τον δίκαζε και κανένας.

Πήγε στο Sephora για αρώματα και είδε ότι τα οκτώ από τα δέκα κορίτσια που ήταν στα ταμεία, είχαν ένα σκουρόχρωμο χρώμα, που δεν της άρεσε καθόλου.

Ασε, σκέφθηκε, παίρνω την κολώνια του συζύγου από το αεροδρομιο.

Κουρασμένη, γιατί είναι και υπέρβαρη, πήγε να φάει σ' ένα εστιατόριο κοντά στο “Σοφιτέλ” που έμενε και αντίκρυσε μπροστα της, τον ευγενέστατο μαίτρ του ρεστωράν, που είναι δηλωμένος “γκέϊ” και κατ' εξαίρεση, εκείνη τη μέρα, φορούσε μία γυναικεία φουστίτσα πάνω από το παντελόνι του.

Φρίκαρε η Ελένη και έμεινε νηστική εκείνο το βράδυ, αποφασίζοντας να κινηθεί μαζί με τους αλλους βουλευτές της αντιπροσωπείας, για να βάλλει κάνα ζαμπονό στο στόμα της, χωρίς φόβο, τις επόμενες μέρες.

Σ' ότι με αφορά, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που η Ελένη, ένοιωσε ένα βαθύ φόβο έξω από τα ρατσιστικά νερά της και θα πρέπει να το ξανασκεφθεί πολύ για να έλθει, πάλι, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Αν της το επιτρέψουν δηλαδή....
anarxikostrapezitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ