2012-10-05 13:34:47
Φωτογραφία για Στην Αθήνα την Τρίτη η Μέρκελ για να στηρίξει την Ελλάδα
Στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μία μόλις μέρα μετά την συνεδριαση του Eurogroup.

Η έλευση της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα είναι κομβικής σημασίας καθώς θα γίνει σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θέλει να περάσει το θέμα της αναδιαπραγμάτευσης και της επιμήκυνσης του Μνημονίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανίδα καγκελάριος έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Στο Eurogroup της Δευτέρας θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, με κυρίαρχο το πακέτο των μέτρων. Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να περάσει η Ελλάδα τις «εξετάσεις» της Τρόικα με πολιτική απόφαση, ώστε η Ελλάδα να πάρει την επόμενη δόση, ακόμα κι αν η Έκθεση των τροϊκανών ελεγκτών δεν είναι τόσο θετική.

«Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στην Ευρωζώνη. Αυτό το κάνουμε και μέσα από τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα. Η Γερμανία έχει εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική θέληση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Άνγκελα Μέρκελ θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εργασίας Γιόακιμ Φούχτελ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε αναφορικά με την επίσκεψη Μέρκελ. «Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Ανγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ