2012-10-05 14:44:10
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΕΝΩ ΕΣΤΗΣΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΕΧΑΣΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ... ΕΜΜΟΝΗΣ ΤΟΥ Ο ΖΑΡΝΤΙΜ!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" και καταθέτει τις απόψεις του για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Εμιρέιτς» απέναντι στην Άρσεναλ, ενώ αναφέρεται και στους λόγους που δεν θα έπαιρνε τον Κώστα Κατσουράνη τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά:

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλός. Είδα μια Τότεναμ όμως απ’ το 1ο λεπτό μέχρι το 90ο να περπατάει. Δεν ξέρω γιατί κατέβασε όλους τους διεθνείς, καθόντουσαν στην άμυνα λες και ήταν ομαδίτσα. Δεν ήταν Τότεναμ αυτή, ήταν απογοήτευση. Καμία σχέση με το ματς που έκανε στη Μάντεστερ. Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν βελτιωμένος, έπαιξε σαν ομάδα, ανέβηκε πολύ ο Σεϊταρίδης, μου άρεσε, θύμισε τον παλιό Σεϊταρίδη, δεν ξέρω μήπως τους βγει αυτός μεταγραφή. Βγάζουν κι έναν πιτσιρικά σέντερ μπακ με καλά σωματικά προσόντα.

Με ρωτούν τη γνώμη μου για το φάγωμα του Κατσουράνη και αν θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό τον Γενάρη. Ίσως μέσα στον Παναθηναϊκό να ξέρουν καλύτερα τι έκανε ο Κατσουράνης στο εσωτερικό της ομάδας… Και σε άλλες ομάδες έχει κατηγορηθεί ότι ανακατεύεται και χώνεται σε χωράφια που δεν του ανήκουν, και για την Εθνική έχουν ακουστεί πολλά… Δεν πιστεύω ότι θα τους λείψει, στο κάτω κάτω δεν είναι γέννημα θρέμμα του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο Καραγκούνης, εκεί η περίπτωση ήταν διαφορετική.


Στον Ολυμπιακό εγώ προσωπικά δεν θα τον έπαιρνα τον Κατσουράνη. Ο Ολυμπιακός βέβαια μπορεί να πάει και να τον πάρει τον Γενάρη. Όμως εγώ δεν θα τον έπαιρνα. Στα 33 πάει, την πορεία του την έκανε, είναι στο τέλος της καριέρας του, τρεξίματα δεν έχει. Δηλαδή να πάρεις τον Κατσουράνη για να πάρεις το πρωτάθλημα; Μα θα το πάρεις ούτως ή άλλως. Ή θα τον πάρεις για να κάνεις πορεία στην Ευρώπη; Σιγά τα αβγά. Άλλο να έπαιρνες τον Καπίνο, εκεί ναι, τερματοφύλακας 17 χρονών με προσόντα, τερματοφύλακας για 20 χρόνια.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό και τον αγώνα με την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός είχε τρομερό στήσιμο στο α’ ημίχρονο. Ήταν ένας Ολυμπιακός που έπαιζε όπως ακριβώς πρέπει να παίζει μια ελληνική ομάδα στην Αγγλία. Έξυπνα δηλαδή. Σεβάστηκε το χώρο, έκλεισε τους χώρους με διπλή ζώνη, είχε κοντά τις γραμμές, διπλά μαρκαρίσματα στα πλάγια, αλλά απειλούσε κιόλας μπροστά, δεν καθόταν πίσω. Έχασε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός.

Ο Μασάντο είναι εκνευριστικός στα τελειώματά του. Τι θα γίνει με αυτό το παλικάρι. Ενώ ξέρει μπάλα, είναι ανούσιος, όποτε του δίνεται ευκαιρία τη σπαταλάει. Ας τον βάλουν να δουλέψει στα τελειώματα, δεν γίνεται να παίζεις επιθετικό χαφ στον Ολυμπιακό ή εξτρέμ και να στέλνεις τη μπάλα στα περιστέρια, να μην βλέπεις δίχτυα. Το έχει ξανακάνει και σε άλλα ματς. Και στον Ατρόμητο και με τη Σάλκε.

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Λονδίνο εξ αιτίας της εμμονής του Ζαρντίμ με την αλλαγή τερματοφυλάκων και με το να κάνει το ανάποδο από αυτό που πρέπει. Το είχα πει στη στήλη και παλιότερα, ο έμπειρος Κάρολ πρέπει να παίζει στην Ευρώπη και ο Μέγερι στην Ελλάδα, αφού θέλει να τους αλλάζει. Ο Ζαρντίμ ενώ το πάλεψε το ματς με την Άρσεναλ και ενώ έστησε καλά την ομάδα, έχυσε μόνος του την καρδάρα με το γάλα, λόγω της εμμονής του στο θέμα των γκολκίπερ. Και στα δύο πρώτα γκολ που φάγαμε, έχει ευθύνες ο Μέγερι.

Στο β’ ημίχρονο έπεσε ο Ολυμπιακός. Και δεν του βγήκανε οι αλλαγές του προπονητή. Ούτε ο Αμπντούν, ούτε ο Πάντελιτς, ούτε ο Ιμπαγάσα που μου φάνηκε χολωμένος, όπως το ίδιο είχε γίνει και όταν τον έβαλε αλλαγή με την Σάλκε… Ίσως να στέλνει και μηνύματα ότι εγώ κύριε όταν δεν με έχεις βασικό και με βάζεις αλλαγή, δεν θα είμαι ο Ιμπαγάσα που ξέρεις.

Όπως δεν βγήκε και η επινόηση να πάει ο Μανωλάς δεξί μπακ. Δεν είναι για εκεί. 6 γκολ είχε φάει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με κάτι ανάλογο που είχε επινοήσει ο Χιμένεθ, με τον Μανωλά δεξιά. Εγώ αντί για τον Γκρέκο, θα έβγαζα τον Φουστέρ στο Λονδίνο ο οποίος στο τελευταίο 20λεπτο δεν υπήρχε επιθετικά.

Ο Νταγκιτέ γρήγορος μου φάνηκε. Όμως ήταν ρίσκο να παίξει ενώ δεν είχε ματς στα πόδια του εδώ και 4 μήνες. Πρέπει να σταματήσουν τα πειράματα που κάνει ο προπονητής, σε κάθε ματς βάζει και άλλα πρόσωπα, σε άλλες θέσεις, πώς θα βρει ομοιογένεια και ρυθμό η ομάδα. Στο β’ ημίχρονο κουράστηκε ο Ντιαγκιτέ και τον πλευροκοπήσανε άγρια.

Ο Σιόβας μου άρεσε στα χαφ, μπροστά από τα σέντερ μπακ, μπορεί να βγει μεταγραφή. Βέβαια δεν είναι ο κόφτης που θα ήθελα, αλλά δεν έχουμε άλλους τώρα που να πάρουν τη φανέλα στο σπίτι. Ρώτησε τις προάλλες ένας αναγνώστης τη γνώμη μου για σύγκριση του Μήτρογλου με τον Αθανασιάδη. Μην ασχολείστε. Ο Μήτρογλου είναι ο καλύτερος τεχνίτης σέντερ φορ που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αθανασιάδης δεν έχει τα προσόντα του Μήτρογλου.

Ο δικός μας έχει ντρίμπλα, φτιάχνει φάσεις κι από μόνος του, ενώ ο άλλος την περιμένει τη μπάλα. Ο δικός μας έχει εξαιρετικά τελειώματα και με τα δύο πόδια, ενώ ο Αθανασιάδης έχει σουτ μόνο με το δεξί. Αν έπαιζε στον ΠΑΟΚ ο Μήτρογλου και έπαιρνε πολλά ματς στα πόδια του όπως ο Αθανασιάδης, θα τα είχε διαλύσει όλα. Την αντοχή του όμως πρέπει να φτιάξει πιο καλή, να τρέχει αδιάκοπα. Αν γίνει πιο κινητικός αυτός ο παίκτης, θα είναι μπελάς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ