2012-10-05 14:44:27
Φωτογραφία για Την Τρίτη η Μέρκελ στην Αθήνα
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg και του Reuters η Ανγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα καγκελάριος θα έλθει στην Ελλάδα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά. Ο γερμανικός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στην Ευρωζώνη. Αυτό το κάνουμε» συνέχισε «και μέσα από τα προγράμματα που αυτή τη στιιγμή εφαρμόζονται στη χώρα. Η Γερμανία έχει εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική θέληση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά».

Η κυρία Μέρκελ η οποία θα φτάσει στην Αθήνα γύρω στις 12 το μεσημέρι θα συνοδεύεται τους τρεις βασικούς συμβούλους της και από τον εντεταλμένο της για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης υφυπουργό Εργασίας Γιόακιμ Φούχτελ.

Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά σύμφωνα με την γερμανική Καγγελαρία θα γίνει στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε το ΒΗΜΑ ότι η κ. Μέρκελ δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.


Δήλωση Βενιζέλου για την επίσκεψη Μέρκελ

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την παρακάτω δήλωση για την επίσκςεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα:

«Είναι πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, κυρίας Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την Ευρωζώνη.

Μας δίδεται έτσι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη συνολική, πραγματική κατάσταση της χώρας, που βρίσκεται στα όριά της και να ζητήσουμε, με συγκροτημένο τρόπο, να διαμορφωθεί το ολοκληρωμένο πλαίσιο εξόδου από την κρίση, όπως είχα την ευκαιρία να το παρουσιάσω στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζω ότι πυρήνας του πλαισίου αυτού είναι η επιμήκυνση, η βιωσιμότητα του χρέους, τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα και η πλήρης και άμεση εκταμίευση της δόσης. Μόνον έτσι το πακέτο των μέτρων θα είναι το τελευταίο και μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για την Ελλάδα.

Είμαστε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων».

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ