2012-10-05 18:09:04
Φωτογραφία για Πώς το Πεντάγωνο έγινε ανοιχτό πεδίο μάχης!
Σοβαρά επεισόδια, που σημαδεύτηκαν από την εισβολή στο Πεντάγωνο και την προσπάθεια πολιορκίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από εργαζομένους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σημειώθηκαν χθες.

 Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τόσο για την εκ περιτροπής εργασία που τους επιβάλλει η διοίκηση των ναυπηγείων όσο και για το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, κάποιοι από τους εργαζομένους κινήθηκαν προς την κεντρική πύλη του στρατοπέδου, η οποία ήταν κλειστή με σιδερένια ρολά που, όπως τελικά αποδείχθηκε, δεν ήταν ικανά για να συγκρατήσουν την οργή των διαδηλωτών.

 Οι πλέον θερμόαιμοι από αυτούς σήκωσαν τα ρολά και έτσι οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου και, προτού προλάβει να αντιδράσει ο οποιοσδήποτε, έφτασαν μια ανάσα από την πόρτα του διοικητηρίου! Εκεί συνάντησαν μια πρώτη αντίσταση από τις λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο εκείνη τη στιγμή και η... έφοδος αναχαιτίστηκε!


Οχι για αρκετή ώρα, ωστόσο, καθώς η προσπάθεια επαναλήφθηκε. Εκείνη τη στιγμή, ωστόσο, στο σημείο έφτασαν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ και τα επεισόδια έλαβαν μεγάλες διαστάσεις με, τις συγκρούσεις ιδιαίτερης σφοδρότητας να σημειώνονται σώμα με σώμα! Ακόμα και μια ύστατη προσπάθεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου να ηρεμήσει τα πνεύματα και να πετύχει μια ειρηνική αποχώρηση των διαδηλωτών δεν στέφθηκε με επιτυχία, και αυτό γιατί η ένταση είχε ήδη «χτυπήσει» κόκκινο και οι συγκεντρωμένοι ήταν ανένδοτοι. Η δυναμική επέμβαση των ΜΑΤ επέφερε τη σταδιακή ηρεμία, αλλά άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις τραυματίες διαδηλωτές και μετέφερε την ένταση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, και συγκεκριμένα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου μεταφέρθηκαν 106 εργαζόμενοι που προσήχθησαν από τα επεισόδια. 

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που έσπευσε στο σημείο προκειμένου να συμπαρασταθεί στους προσαχθέντες. Από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να ελευθερώσουν τους προσαχθέντες. Ακολούθησε νέος γύρος σκληρών συγκρούσεων, με τους εργαζομένους να εκτοξεύουν προς τους αστυνομικούς φωτοβολίδες, πλαστικά μπουκάλια, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα, και τις δυνάμεις καταστολής να απαντούν με δακρυγόνα και χημικά! Επειτα από αρκετή ώρα, τα επεισόδια έληξαν και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, αλλά και εκατοντάδες αλληλέγγυοι που έσπευσαν στο σημείο, παρέμειναν έξω από τη ΓΑΔΑ μέχρι αργά το βράδυ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 106 προσαχθέντες συνελήφθησαν 12, οι οποίοι θεωρήθηκαν πρωταίτιοι των επεισοδίων στο Πεντάγωνο, ενώ με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ο αρχηγός της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ο οποίος ήταν επικεφαλής των μέτρων τάξης και στον οποίο η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος του επιρρίπτει ευθύνες -άκουσον άκουσον!- για καθυστερημένη αντίδραση αλλά και κακό σχεδιασμό των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο αστυνομικός διευθυντής είχε ενημερώσει έγκαιρα, ενώ ήδη συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για τον «αποδιοπομπαίο τράγο» που βρήκαν κάποιοι στο πρόσωπο του συγκεκριμένου αξιωματικού! ........ Νίκος Δεμισιώτης.............ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.......................................
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η λίστα των ληστών
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η λίστα των ληστών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ