2012-10-06 02:12:50
Φωτογραφία για Η «Δωδώνη» δόθηκε στους Ρώσους…
Αγνοώντας τη μεγαλύτερη προσφορά των 28 εκ. ευρώ, που έδωσε η θεσσαλική «ΤΥΡΑΣ», με το πρόσχημα ότι ένα μέρος ήταν σε δόσεις και τις σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε ως νέο ιδιοκτήτη για τη «ΔΩΔΩΝΗ» τη ρωσική κοινοπραξία ΣΙΜΟΣ FOODS.

Πρόκειται για εταιρεία, την οποία απαρτίζουν Ρώσος επιχειρηματίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τον επί χρόνια αντιπρόσωπο της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην Αθήνα, ο οποίος οφείλει ήδη στην ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία το ποσό των 11 εκ. ευρώ!..

Όπως έγραψε η «Ναυτεμπορική», "Την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά του ποσοστού της στην «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος υπό Ειδική Εκκαθάριση.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχει με 90% η Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού, και με 10% η ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε.


Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην εγχώρια και στη διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι επενδύσεις στις υποδομές, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank είναι η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η δικηγορική εταιρεία Σαραντίτη".
πηγη
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ