2012-10-06 21:00:05
Φωτογραφία για Τι δεν είπε ο Σαμαράς για το ξέφραγο αμπέλι του ΥΕΘΑ και της χώρας
Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την θέλησή του να μην επιτρέψει να γίνει “ξέφραγο αμπέλι” η χώρα. Όλοι οι πολίτες της χώρας θα είναι μαζί του. Ακόμη και όσοι μπήκαν προχθές στο ΥΕΘΑ.

Όμως “ξέφραγο αμπέλι” δεν είναι η χώρα μόνο λόγω των όσων έγιναν στο ΥΕΘΑ. Όπου ανεξαρτήτως δικαιολογιών βρέθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ να διαπραγματεύεται με εργαζόμενους. Αυτό μάλλον διέφυγε της προσοχής του πρωθυπουργού.

•“Ξέφραγο αμπέλι” είναι το κάθε ελληνικό νοικοκυριό στο οποίο εδώ και τρία χρόνια πρωθυπουργοί,υπουργοί και βουλευτές που ψηφίζουν πολλές φορές χωρίς να διαβάζουν επιβάλλουν ότι φόρο περνάει από το μυαλό τους. Νόμιμο ή παράνομο. Κανείς τους δεν είχε και δεν έχει καμία αγωνία να προστατεύσει το “ξέφραγο αμπέλι” αυτών των οικογενειών,στις οποίες περιλαμβάνονται βέβαια κι αυτές των στρατιωτικών.

• “Ξέφραγο αμπέλι” είναι η χώρα γιατί κανένας πρωθυπουργός ,υπουργός και οι βουλευτές που ψηφίζουν πολλές φορές χωρίς να διαβάζουν, δεν έδειξε την ίδια “πυγμή” και “αποφασιστικότητα” έναντι επιχειρηματιών ,σαν κι αυτούς που πέρασαν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά , πήραν όσα λεφτά είχαν συμφωνήσει να πάρουν και μετά είτε χρησιμοποιούσαν ως ομηρους τους εργαζόμενους, είτε τους πετούν στο δρόμο όπως τώρα.


• “Ξέφραγο αμπέλι” είναι η χώρα γιατί εδώ και εβδομάδες οι πολίτες ,πολλοί από τους οποίους είναι άνεργοι μήνες ή και χρόνια ή απλήρωτοι ,όπως οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων ακούνε εδώ και εβδομάδες για λίστες ,για “στικάκια” που έγιναν “αντκείμενα” , για ονόματα πολιτικών που ελέγχονται ή δεν ελέγχονται απο το ΣΔΟΕ και ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν βλέπουν. Να υποθέσουμε ότι η “σκληρή” δήλωση Σαμαρά αφορά και αυτές τις υποθέσεις;

• “Ξέφραγο αμπέλι” είναι η χώρα -για να έρθουμε και στα εθνικά- γιατί ενώ κάποια μέσα ενημέρωσης -και το Onalert- γράφει και ξαναγράφει για όσα απίστευτα συμβαίνουν στη Θράκη από πολιτευτές και βουλευτές ακόμη και της ΝΔ, ο κ.Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν δείχνει να εκνευρίζεται τόσο όσο εκνευρίστηκε με την -αδικαιολόγητη- εισβολή των εργαζομένων στο ΥΕΘΑ.

• “Ξέφραγο αμπέλι” κινδυνεύει γίνει η χώρα γιατί και η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά επιτρέπει την απαξίωση και τη διάλυση Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Παιδείας και Υγείας. Των βασικών πυλώνων ενός κράτους.

Καλή η επίδειξη δύναμης και χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να δίνει το μήνυμα ότι “δεν καταλαβαίνει” . Μόνο που το μήνυμα πρέπει να είναι ίδιο για όλους και να μην έχει παραλήπτες μόνο εξαθλιωμένους εργαζόμενους.
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λύκοι στο παζάρι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λύκοι στο παζάρι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ