2012-10-07 01:53:03
Φωτογραφία για Αποστολή στην άκρη του διαστήματος
Όλα είναι έτοιμα για το άλμα του Felix Baumgartner από την άκρη του διαστήματος. Ο διαστημικός θαλαμίσκος του Red Bull Stratos έχει υποβληθεί... και περάσει από δοκιμές προσομοίωσης σε μεγάλο υψόμετρο, και η ημερομηνία πραγματοποίησης του άλματος από τα 36.000 μέτρα έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου στο Roswell του Νέου Μεξικό.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ιστορικό άλμα του Felix Baumgartner από την άκρη του διαστήματος ξεκίνησε την Δευτέρα, με την δήλωση του Τεχνολογικού Διευθυντή της αποστολής Red Bull Stratos, Art Thompson, ότι ο διαστημικός θαλαμίσκος επισκευάστηκε και όλα τα συστήματα είναι ενεργά.

Η ημερομηνία έναρξης για την προσπάθεια του Baumgartner να πηδήξει από υψόμετρο 36.576 μέτρων έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου, και δίνει ένα τέλος στην περίοδο της αβεβαιότητας και στην αγωνία της αναμονής του Baumgartner και της ομάδας του.

Ο Αυστριακός αθλητής των extreme sports έπρεπε να υπομείνει τις καθυστερήσεις λόγω κάποιων επισκευών, αλλά είναι πλέον ευχαριστημένος που ξεκίνησαν οι διαδικασίες που θα υποστηρίξουν την προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση, καθώς, και για άλλα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ.


«Αισθάνομαι σαν μια τίγρης κλεισμένη στο κλουβί που περιμένει να την ελευθερώσουν,» δήλωσε ο 43χρονος Baumgartner, ένας από τους διασημότερους B.A.S.E. jumpers και αθλητής extreme sports, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε το κανάλι της Μάγχης το 2003, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένα φτερά από ανθρακονήματα. Θα αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 1.110 χλμ./ώρα ή αλλιώς 1 Mach κατά τη διάρκεια του υπερηχητικού του ταξιδιού στη Γη.

Θερμοκρασίες που φτάνουν τους μείον 56 βαθμούς Κελσίου, αέρα με ελάχιστο οξυγόνο για να διατηρήσει την ανθρώπινη ζωή, ατμοσφαιρική πίεση τόσο χαμηλή ώστε να κινδυνεύει να προσβληθεί από τη νόσο της αποσυμπίεσης και «βρασμό» του αίματος είναι καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που έχει κατασκευασθεί για το εγχείρημα Red Bull Stratos.

Ο θαλαμίσκος, ο οποίος ζυγίζει κάτι περισσότερο από 1.315 κιλά, δηλαδή περίπου όσο ένα VW Beetle, υπέστη ζημιά κατά την διάρκεια της προσγείωσής του σε ανώμαλο έδαφος μετά το τελικό δοκιμαστικό άλμα του Baumgartner από υψόμετρο 29.610 μέτρων τον Ιούλιο που θα μπορούσε να αποτελεί υψόμετρο-ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης ο Baumgartner ανέπτυξε ταχύτητα έως 864 χιλιόμετρα ανά ώρα, τόσο γρήγορα όσο ένα επιβατικό αεροσκάφο.

Ο Αυστριακός προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα άλλο κομμάτι της ερήμου του Νέου Μεξικό.Κεντρικός σκοπός του προγράμματος Red Bull Stratos είναι να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για την επιστήμη με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιών στο διάστημα και την έξοδο των αστροναυτών σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Το άλμα θα επιχειρήσει επίσης να σπάσει ένα σύνολο από ρεκόρ, όπως τη μεγαλύτερη ταχύτητα σε ελεύθερη πτώση, το υψηλότερο άλμα, την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο και την μεγαλύτερης διάρκειας ελεύθερη πτώση.

Ο Thompson είναι συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την ημερομηνία της αποστολής, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας ότι απαιτούνται τέλειες καιρικές συνθήκες για το 850.000 κυβικών μέτρων αερόστατο ηλίου το οποίο φτιάχτηκε από πλαστικό το οποίο έχει το 1/10 του πάχους μιας Ziploc τσάντας.

Ο μετεωρολόγος της αποστολής Don Day επιβεβαίωσε ότι οι αρχές του φθινοπώρου στο Νέο Μεξικό είναι μια από τις καλύτερες περιόδους της χρονιάς για να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του στρατοσφαιρικού αερόστατου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ