2012-10-07 08:53:07
Φωτογραφία για ΜΙΑ ''ΤΙΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
«Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστοκ, λίγα 24ωρα πριν την άφιξή της στη χώρα μας.

Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την έκθεση.

Η καγκελάριος υπεραμύνθηκε πάντως της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους.

«Πιστεύω στο ευρώ» τόνισε και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ υποστηρίζει ότι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ σηματοδοτεί την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας και κάνει λόγο για «σημάδι της γερμανοελληνικής αλληλεγγύης».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Μπόσμπαχ υποστήριξε ότι η έκθεση της τρόικας θα αναφέρεται σε «σεβασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας να πετύχει τους συμφωνηθέντες στόχους», κατόπιν «θα διαπιστώνεται με λύπη ότι δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν όλοι αυτοί οι στόχοι, αλλά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο» και ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απόφαση της τρόικας αλλά των κρατών-μελών της Ευρωζώνης εάν η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω 31 δισεκατομμύρια ή όχι».

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει πλέον αλλαγή στην πολιτική αντίληψη, τώρα «θέλουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να παραμείνουμε ενωμένοι στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε ότι, εάν αυτό παραμείνει ως πολιτική επιθυμία, τότε δεν θα μπορούν να απορριφθούν πιθανά αιτήματα άλλων χωρών για βοήθεια ανάλογη με αυτή που δίδεται στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Γλέζος για την Merkel
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Γλέζος για την Merkel
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ