2012-10-09 22:56:05
Φωτογραφία για Νέα δήλωση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα
Τις ενέργειες στις οποίες προέβη για τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ επαναλαμβάνει σε νεότερη δήλωσή του για το θέμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα δηλώνει πως είναι στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου για διευκρινίσεις σχετικά με τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής τις οποίες δρομολόγησε ως υπουργός Οικονομικών.

«Κατέθεσα τη μαρτυρία μου στον κ. Οικονομικό Εισαγγελέα για τα γεγονότα που έχω ήδη δημοσιοποιήσει στην ανακοίνωσή μου στις 27/9/12, ότι δηλαδή ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές στα τέλη του 2010 ηλεκτρονικά στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, ότι έδωσα προς διερεύνηση στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών, ενώ παράλληλα ξεκίνησα διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για σύναψη διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών, και στη συνέχεια παρέδωσα στον κ. Διώτη τα πλήρη ηλεκτρονικά στοιχεία», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός.

«Είναι προφανές», καταλήγει ο κ. Παπακωνσταντίνου, «ότι είμαι στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου που θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής τις οποίες δρομολόγησα ως Υπουργός Οικονομικών.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ