2012-10-10 22:15:31
Φωτογραφία για Πιάστηκε η σπείρα Ελλήνων και Ρουμάνων που ανατίναζε ΑΤΜ - ΦΩΤΟ
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη δύο Ρουμάνοι 29 και 37 ετών ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, τα στοιχεία των οποίων έχει η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 32χρονο Ρουμάνο και δύο Έλληνες ηλικίας 44 ετών και 58 ετών.

Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής πέντε περιπτώσεις "παγίδευσης - ανατίναξης" μηχανημάτων Α.Τ.Μ., που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία!

Η αρχή του τέλος για τη σπείρα, ήταν χθες, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοία, ενημερώθηκε για κάποια "ύποπτα" αυτοκίνητα, δίπλα στο Α.Τ.Μ της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας Εύβοιας.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας και οι συλλήψεις

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, όντως βρήκαν εκεί τρία παρκαρισμένα ΙΧ και 5 ύποπτα άτομα.

Τους δύο τους ακινητοποίησαν ενώ οι άλλοι τρεις κατάφεραν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.


Όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους τρεις που ξέφυγαν και αναζητούνται, 

ξεκίνησαν χθες το πρωί από την Αθήνα και πήγαν στην Αυλίδα, με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ.

Τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Το ένα από αυτά είχε κλαπεί την 14-08-2012 από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.

Τα αλλά δύο ανήκουν σε δύο από τα άτομα που αναζητούνται και σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ενεργά μέλη της εγκληματικής ομάδας. Μέσα στα αυτοκίνητα, οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα... σύνεργα των δραστών.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ανατίναζαν τα ΑΤΜ

Το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ο ιδιαίτερος τρόπος και η ξεχωριστή μέθοδος, που ακολουθούσαν για τη διάρρηξη των μηχανημάτων Α.Τ.Μ. 

Αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους όπου ήταν εγκατεστημένα Α.Τ.Μ, πλησίαζαν τα μηχανήματα και διοχέτευαν στο εσωτερικό τους, με λάστιχα υψηλής πίεσης, αέριο από φιάλες. 

Στη συνέχεια προκαλούσαν έκρηξη του αερίου, με σπινθήρα συσσωρευτή, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό μέρος των Α.Τ.Μ. και να απελευθερώνονται οι ειδικές κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα .

Από την αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, πέντε περιπτώσεις:

- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET, σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου Βοιωτίας, στις 16-5-2012

- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET , στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Ωρωπού-Χαλκουτσίου, στις 12-5-2012

- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται τοποθετημένο στην πρόσοψη του SUPER MARKET, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην Κερατέα Αττικής, στις 14-5-2012

- Ανατίναξη-Διάρρηξη του ΑΤΜ της τράπεζας EUROBANK, που βρίσκεται τοποθετημένο στην Π.Ε.Ο. Αθηνών –Πατρών, στα Σελιανίτικα Αχαίας, στις 13-6-2012 και από μέσα πήραν 79.600 ευρώ.

- Ανατίναξη-Απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ της ALPHA BANK που βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο καταστήματος-κάβα επί της Λεωφόρου Επιδαύρου στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, στις 25-8-2012. 

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή – συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.

Οι δράστες στο παρελθόν είχαν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές Αρχές για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και για παγιδεύσεις Α.Τ.Μ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.................
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ