2012-10-10 22:51:45
Φωτογραφία για ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ...
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (11/10) την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ και το "gazzetta.gr", παρουσιάζει σε δημοσίευμά του τους Βάσκους.

Σας το μεταφέρουμε Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντιμετώπισε την Κυριακή (7/10) την Καχασόλ και πέτυχε την πρώτη της νίκη (90-70) στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το δημοσίευμα επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση της Κάχα Λαμποράλ.

Η αντίπαλος του Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, έχει δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Liga Endesa. Ένα κακό (στην ήττα στην πρεμιέρα κόντρα στην Σαραγόσα) και ένα εξαιρετικό απέναντι στην Καχασόλ το μεσημέρι της Κυριακής.

Από τα δύο αυτά παιχνίδια... βγήκαν ορισμένα συμπεράσματα...

Τα κάνει όλα ο Καμπέθας...

Η αλήθεια είναι πως η στατιστική δεν το μαρτυρά, αλλά ο Ισπανός πλέι μέικερ είναι βασικό... γρανάζι στη καλοδουλεμένη μηχανή της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η μπάλα περνάει συνέχεια από τα χέρια του και συνήθως αυτός, λόγω εμπειρίας και φοβερής ποιότητας, συνήθως δημιουργεί κάτι καλό είτε για τον εαυτό του, είτε για τον συμπαίκτη του. Ο Ιβάνοβιτς τον εμπιστεύεται, αλλά όχι τυφλά. Μόλις κάνει δεύτερο λάθος, ο Καμπέθας παίρνει τον δρόμο προς τον πάγκο.


Κίνηση χωρίς τη μπάλα

Μέχρι πριν μερικούς μήνες, η Κάχα Λαμποράλ ήταν η ομάδα του Μίρζα Τελέτοβιτς. Ο Βόσνιος θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ και έτσι οι Βάσκοι είναι περισσότερο ΟΜΑΔΑ από κάθε άλλη χρονιά. Η επίθεση της δεν είναι πλέον τόσο προβλέψιμη, πλην του παίκτη που έχει τη μπάλα, οι άλλοι τέσσερις βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Οι επιθέσεις είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό σωστές και αυτό γιατί όλοι ψάχνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και όχι τον... Τελέτοβιτς.

Άμυνα που-αρχικά-σε πνίγει, αλλά... κουράζεται

Οι Βάσκοι... ζουν και πεθαίνουν με την άμυνα τους. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ζητάει από τους παίκτες του να βγάζουν όλη τους την ενέργεια στην άμυνα και αν παρατηρήσει κανείς, οι παίκτες της Κάχα Λαμποράλ πιέζουν πάρα πολύ στα πρώτα 14'' της επίθεσης των αντιπάλων τους, προσπαθούν σε κάθε φάση να βγουν από μπροστά, ρισκάρουν και πηγαίνουν για το κλέψιμο και γενικά πιέζουν πάρα πολύ. Εάν εκείνη τη στιγμή η ομάδα που κάνει την επίθεση, δεν χάσει την ψυχραιμία της και δεν κάνει λάθος, τότε έχει πολλές πιθανότητες να σκοράρει. Και αυτό γιατί οι Βάσκοι στα τελευταία δεύτερα της επίθεσης δείχνουν να χάνουν τη συγκέντρωση τους και την ενέργεια τους, κάτι που είναι λογικό αφού δεν γίνεται μια ομάδα να παίξει την ίδια άμυνα σε 24''.

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ vs Σαραγόσα & Καχασόλ

Άντρες Νοτσιόνι (17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 0,5 κοψίματα κατά μέσο όρο)

Νεμάνια Μπιέλιτσα (8 πόντους, 4 ριμπάουντ, - ασίστ, 0,5 κοψίματα κατά μέσο όρο)

Σαν Εμετέριο (9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, - κοψίματα κατά μέσο όρο)

Μπραντ Όλεσον (11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 0,5 κοψίματα κατά μέσο όρο)

Τέιλορ Ροτσέστι (13 πόντους, 0,5 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ, 0,5 κοψίματα κατά μέσο όρο)

Κάρλος Καμπέθας (3,5 πόντους, 0,5 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, - κοψίματα κατά μέσο όρο)

Ματσίε Λάμπε (7 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 0,5 ασίστ, 1 κόψιμο κατά μέσο όρο)

Τόμας Χουέρτελ (1 πόντο, 0,5 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, - κοψίματα κατά μέσο όρο)

Φαμπιέν Κουζέρ (12 πόντους, 3 ριμπάουντ, - ασίστ, 2 κοψίματα κατά μέσο όρο)*

Τίμπορ Πλάις (6 πόντους, 2 ριμπάουντ, - ασίστ, 0,5 κοψίματα κατά μέσο όρο)*

Ιντέζ-Σονσέκα (8 πόντους, 7 ριμπάουντ, - ασίστ, - κοψίματα κατά μέσο όρο)*

*Έχουν παίξει στο ένα από τα δύο παιχνίδια
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ