2012-10-13 21:26:53
Φωτογραφία για Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας του Β’ΣΣ με θέμα τα «Επαναστατικά Κινήματα στην Μακεδονία μέχρι την Απελευθέρωση».
Εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας του Β’ΣΣ με θέμα τα «Επαναστατικά Κινήματα στην Μακεδονία μέχρι την Απελευθέρωση».Video

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 12ης Οκτωβρίου , στην ΛΑΦ της Βέροιας, η έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε το Β΄ΣΣ με θέμα τα «Επαναστατικά Κινήματα στην Μακεδονία μέχρι την Απελευθέρωση», παρουσία του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, του Διοικητή του Β΄Σώματος Ανγου κ. Τόπη, της βουλευτή Ημαθίας κ. Μπατσαρά, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδη, της δημάρχου Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου και εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα ελληνικά επαναστατικά κινήματα  που ξεκινούν στη Μακεδονία μας από τη στιγμή της υποδούλωσης της στον οθωμανικό ζυγό, στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, μέχρι την απελευθέρωση της τον Οκτώβριο του  1912. Θρυλικές επαναστατικές μορφές, όπως ο Εμμανουήλ Παπάς, ο Τάσος και ο Τσάμης Καρατάσος, ο καπετάν Κόφας, , ο καπετάν Νταλίπης, ο Κωνσταντίνος Μαζαράκης, ο Παύλος Μελάς και φυσικά ο Αρχιστράτηγος


πρίγκιπας

Κωνσταντίνος ο οποίος έζησε στιγμές εθνικής ανάτασης, απελευθερώνοντας στις 16 και 17 Οκτωβρίου Βέροια και Νάουσα και στις 26 Οκτωβρίου την συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη, δίνουν στον επισκέπτη της έκθεσης, ψήγματα οψυχία, φιλοπατρίας, αυταπάρνησης και μαχητικότητας, όπως εύστοχα υπέγραψε στο βιβλίο της έκθεσης ο διοικητής του Β΄ΣΣ Ανγος κ. Τόπης Κωνσταντίνος ( ολόκληρη η αναφορά του στο τέλος της ανάρτησης). Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων  την εκδήλωση κόσμησε με τα ηχοσύνολα της ο στρατιωτική μπάντα του Β΄ΣΣ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

«To Β΄ΣΣ που φέρει την τιμητική ονομασία «Φίλιππος ο Δεύτερος» , θεματοφύλακας της πολύτιμης παρακαταθήκης που κληροδότησαν στην πατρίδα μας οι Ένοπλες Δυνάμεις, υπηρετεί με συνέπεια και υπερηφάνεια τα δοξασμένα χώματα της Μακεδονίας και επέλεξε να τιμήσει τα ελευθέρια, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, μέσα από την έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, για τα επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία, μέχρι την απελευθέρωση της.

Σκοπός μας δεν είναι να αναδειχθούμε, μέσα από  πανηγυρικές και κραυγαλέες για την εποχή μας εκδηλώσεις, αλλά να περάσουμε ένα ουσιαστικό μήνυμα στα παιδιά μας. Το μήνυμα της ομοψυχίας, της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης, της μαχητικότητας, της βαθιάς πίστης στις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Να θυμηθούμε, ξεφυλλίζοντας ιστορικές σελίδες, πώς η λεβεντιά και ο πατριωτισμός έγιναν συνώνυμα του Έλληνα».

Διοικητής του Β΄ΣΣ

Ανγος Τόπης Κωνσταντίνος

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2012/10/video_13.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ