2012-10-14 11:40:30
Φωτογραφία για Πολύ σοβαρά επεισόδια στο Σενεγάλη-Ακτή Ελεφαντοστού
Πολύ σοβαρά επεισόδια έγιναν στο "Λεοπόλντ Σεντάρ Σενγκόρ" με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι της Σενεγάλης με την Ακτή Ελεφαντοστού, με τους οπαδούς της πρώτης να βγαίνουν εκτός ελέγχου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου το γήπεδο "Λεοπόλντ Σεντάρ Σενγκόρ", στο οποίο έλαβε χώρα η αναμέτρηση της Σενεγάλης με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Χαρακτηριστικό είναι πως λόγω της έκτασης των επεισοδίων ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το παιχνίδι ήταν κομβικής σημασίας για τις δύο ομάδες, αφού κρινόταν το ποια θα περάσει στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Η Ακτή είχε νικήσει με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι και έπρεπε απλώς να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ.

Ωστόσο, η παρέα του Ντιντιέ Ντρογκμπά όχι μόνο δεν έκατσε να διαφυλάξει το σκορ, αλλά προηγήθηκε και με 2-0. Ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, με το δεύτερο να προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι.


Το τελευταίο εξόργισε τους φιλάθλους της Σενεγάλης, μερίδα των οποίων άναψε φωτιές στην κερκίδα και πετούσε φωτοβολίδες. Στη συνέχεια ακολούθησε επίθεση προς τους οπαδούς των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση. Οι παίκτες της Ακτής και οι οπαδοί οδηγήθηκαν εκτός γηπέδου, με τους οπαδούς της Σενεγάλης να συνεχίζουν να πετούν αντικείμενα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα επεισόδια εξελίχθηκαν και εκτός γηπέδου στη συνέχεια.

Ο αγώνας επισήμως διεκόπη λίγο μετά το 76ο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί μικρή διακοπή και στο 65' όταν ένας οπαδός της Σενεγάλης έτρεψε προς το μέρος του Ντρογκμπά και συνελήφθη. Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός αθλητισμού της Σενεγάλης, Χάντζι Μαλίκ Γκακού, τραυματίστηκαν.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ