2012-10-14 14:33:33
Φωτογραφία για Μπλοφάρει ή υποχωρεί η Γερμανία;
Φαίνεται να υποχωρεί η «στριμωγμένη» Μέρκελ, ακριβώς στην ημερομηνία εκπνοής της διορίας που είχε δώσει ο Σόρος, δικαιώνοντας και τις ταπεινές μας απόψεις, ότι δηλαδή στην πολιτική «ουδείς αμετακίνητος», ακόμα κι αν πρόκειται για δυνατές οικονομίες.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο το σωστό μίγμα υπομονής, το οποίο κάθε φορά πρέπει να βρίσκεται πολιτικά», τόνισε η Μέρκελ, αναγνωρίζοντας, έστω και «για τα μάτια του κόσμου», πως η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά. Διευκρίνισε δε ότι, λόγω των αλληλεπιδράσεων εντός Ευρωζώνης, πρέπει και η Γερμανία να αποφασίζει με σύνεση. Ακόμα και ο Σόιμπλε έκανε λόγο για «ρυθμό της μείωσης των χρεών των ευρωπαϊκών χωρών», κάτι σαν κούρεμα δηλαδή στο οποίο θα συμμετέχουν αναγκαστικά και γερμανικά χαρτοφυλάκια. Έσπευσε βέβαια να προσθέσει πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι ένα διαφορετικό θέμα. Δεν έχω μιλήσει για το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας».


Περιμένουμε να δούμε, βέβαια, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα κι αν πράγματι θα καταλαγιάσει η κόντρα Δ.Ν.Τ.- Γερμανίας σε σχέση με το Ελληνικό Ζήτημα, αφού στην πολιτική υπάρχει πάντα και η «μπλόφα». Επίσημο θέλημα της Δύσης είναι να μην υπάρξει οικονομική αναταραχή πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Όπως και να χουν τα πράγματα, θα πρέπει η Αθήνα στα πλαίσια των αλληλεπιδράσεων, που ανέφερε η γερμανίδα Καγκελάριος, κινούμενη πολυδιάστατα να μην επιτρέψει για την χώρα μας να συνεχίσει να αποτελεί το πειραματόζωο της παγκόσμιας διαπλοκής.

ΠΥΓΜΗ.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ