2012-10-14 15:00:36
Φωτογραφία για Ραγκούσης: Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αναπόφευκτη, ήταν αποτέλεσμα των ολέθριων επιλογών του Βενιζέλου
Συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής παραχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Έχουν προηγηθεί πολλά. Κατ’ αρχήν η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν ήταν αναπόφευκτη. Ηταν αποτέλεσμα των ολέθριων επιλογών του κ. Βενιζέλου. Και αναφέρω συγκεκριμένα: Κατά την εκλογή νέου προέδρου χρησιμοποίησε το καταστατικό για να αποκλείσει ανθυποψηφίους του και στη ...συνέχεια πραξικοπηματικά κατήργησε και το καταστατικό και το Εθνικό Συμβούλιο. Τα κομματικά όργανα συστήνονται ή διαλύονται με απόφαση του αρχηγού. Είναι σχεδόν ανέκδοτο ότι ενώ για τον κ. Βενιζέλο δεν υπάρχει γραμματέας, ο Μιχ. Καρχιμάκης αρθρογραφεί ως γραμματέας. Ο κ. Βενιζέλος συγκρότησε επιτροπές εκλογικού αγώνα χωρίς θεσμικά κριτήρια, αποκλείοντας όχι μόνο εμένα, αλλά πολλούς ακόμη, ενώ περιέλαβε υπαλλήλους του γραφείου του.


Τις παραμονές των εκλογών έλαβε την απόφαση να ανοίξει τις πόρτες για να επιστρέψουν όχι μόνο αυτοί που καταψήφισαν το Μνημόνιο, αλλά ακόμη και βουλευτές που στην πραγματικότητα αποστάτησαν, καταψηφίζοντας την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε. Αποτέλεσμα ήταν να διεξάγουμε μαζί προεκλογικό αγώνα άλλοι που είχαμε ψηφίσει τα μέτρα και άλλοι που δεν τα είχαν ψηφίσει και συνεπώς άλλοι να λένε «άσπρο» και άλλοι «μαύρο». Τη μια ημέρα ο κ. Βενιζέλος ζητούσε συγγνώμη για την πολιτική που άσκησε και την επομένη την υπερασπιζόταν. Και το αποκορύφωμα, η φαιδρή εικόνα της αγκαλιάς, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, με τον κ. Θ. Λυμπερόπουλο ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα των ταξιτζήδων να μην εφαρμοστεί ο νόμος, σπάζοντας γραφεία βουλευτών και ρίχνοντας λάδια στο λιμάνι του Πειραιά με κίνδυνο να σκοτωθούν αθώοι. Η αντίληψη του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης στην κορύφωσή της.

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη εδώ.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ