2012-10-15 19:51:09
Φωτογραφία για Η ώρα των αποκαλύψεων και της Δικαιοσύνης
 Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Μόνον τυχαίες δεν μπορεί να είναι οι συνεχείς αποκαλύψεις διαφθοράς των τελευταίων ημερών οι οποίες συνήθως μας έρχονται ή έχουν βάλει το χεράκι τους κάποιοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  Ξαφνικά, εμφανίστηκε στην δημοσιότητα η Λίστα Λαγκάρντ που είχε σχεδόν ξεχαστεί.  Κατά σύμπτωση η κυρία Λαγκάρντ σήμερα είναι επικεφαλής του ΔΝΤ που εδρεύει στην Ουάσινγκτον… Μάλιστα το ΔΝΤ έχει και αντίθετη γνώμη για την πολιτική που πρέπει να...... ακολουθηθεί για την χώρας μας και ίσως όχι μόνον αυτή, από την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε. Μάθαμε για την νέα λίστα που δόθηκε για τις αγορές ακινήτων από Έλληνες στην Μεγάλη Βρετανία.  Και επίσης μάθαμε για πέντε εταιρίες, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό γιατί οι αρχές του ΧΝΥ δεν παίζουν…), που ασχολούνται με προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνίες, αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο καπνού οι οποίες έχουν συνομολογήσει  πως έδιναν μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους.  Μάλιστα  γι’ αυτό, από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 350 εκατ. Δολαρίων. 


Είναι προφανές ότι κάποιοι στις ΗΠΑ αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια εντελώς  αντίθετη τακτική από αυτή της Γερμανίας.  Η κυρία Μέρκελ και το επιτελείο της "καλύπτουν" μέχρι στιγμής όλους τους Έλληνες πολιτικούς που λαδώθηκαν από Γερμανικές εταιρείες γιατί όπως φαίνεται τους θέλουν ομήρους και πειθήνια εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων τους!!!!  Αντίθετα οι Αμερικανοί μάλλον έχουν αποφασίσει να τους «βγάλουν στην σέντρα»,  για τους δικούς τους λόγους.  Εμάς δεν μας απασχολούν οι λόγοι του καθενός παρά μόνον ότι η αποκάλυψη των πολιτικών που λαδώθηκαν είναι ο μοναδικός τρόπος για να αρχίσει το ξήλωμα του σάπιου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.  Αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα.  Αλλιώς δεν θα αναδυθεί κάτι καινούργιο μέσα από τις στάχτες και τα ερείπια του παλαιοκομματικού συστήματος που θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων αυτών.

Ελπίζουμε όμως τις αποκαλύψεις αυτές να μην καταφέρουν κάποιοι να τις αχρηστεύσουν !!!! 

Γιατί το γράφουμε αυτό;  Μα γιατί, για παράδειγμα για το σκάνδαλο Depuy που είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό σε δικαστήρια των Αθηνών και της Πάτρας ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ κατηγορούμενοι είτε γιατί είχε γίνει πλημμελής ανακριτική εργασία (!!!!!) είτε γιατί ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ είχε πάει …για κυνήγι!!!!! Στην Πάτρα απαλλάχθηκε ο γιατρός που είχε 31.000.000 ευρώ στην Τράπεζα!!!!  Στην Αθήνα ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που έκανε την έρευνα στους λογαριασμούς γιατρών και συνέκρινε τις εγγραφές στα κομπιούτερ της βρετανικής εταιρείας και των Ελλήνων αντιπροσώπων της, με τις εισροές στους λογαριασμούς 22 γιατρών, είπε στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου ότι «οι αποκλίσεις που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών (σ.σ. έναντι των νόμιμων αμοιβών τους) δεν σημαίνει ότι ήταν χρήματα της Depuy. Αυτό που αποδείχθηκε είναι η σχέση της Depuy με κάθε γιατρό...»…  Ένας γιατρός να μας γράψει φάρμακα… Θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα!!!!

Δικαίως λοιπόν εκφράζουμε αμφιβολίες για το τι θα γίνει με όλες αυτές τις αποκαλύψεις.  Και να γιατί λέμε ότι ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης.  Όλο το δικαστικό σώμα θα πρέπει να συνέλθει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.  Αυτό που γίνεται σε οποιαδήποτε πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα όλου του κόσμου.  Δεν θα ξελασπώνουν την δικαιοσύνη 10-15 ήρωες εισαγγελείς, ανακριτές κλπ…  Θα θεσμοθετηθεί λέει ο Εισαγγελέας Διαφθοράς.  Μα τι να το κάνουμε αυτό αν ο Εισαγγελέας που θα αναλάβει την θέση δεν θα είναι ΚΟΣΜΗΜΑ;  Αν η ομάδα του δεν θα είναι «ξυράφι»;  Και μετά είναι τραγικό κάποιος μισθωτός, ελεύθερος επαγγελματίας, να έχει 31 εκατ. Ευρώ στην τράπεζα, που σημαίνει ότι αυτά που έχει βγάλει είναι πολλαπλάσια, γιατί θα έχει και το σπίτι του, την έπαυλη του δηλαδή, τα αυτοκίνητα του, το εξοχικό του, θα έχει δαπανήσει και άλλα πολλά σε ταξίδια, αγορές κλπ, να δηλώνει τρίχες στην εφορία, να κλέβει, να λαδώνεται και να αθωώνεται σε δικαστήριο.  Τι είναι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ; Στραγάλια!  Ας σημειωθεί εδώ ότι δεν λέμε ότι βάσει των στοιχείων που είχε το δικαστήριο κακώς αθωώθηκε αλλά έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας προς τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ, προς όποιον δεν έκανε την δουλειά του ορθά και να ασκήσει ποινική δίωξη.  Να ασκηθεί έφεση στην απόφαση.  Να γίνει ότι θα γινόταν σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ας αφήσουν λοιπόν οι δικαστικοί την κάθοδο από την έδρα που κάνουν για να διαμαρτυρηθούν, καίτοι ορθώς είναι αγανακτισμένοι για το αίσχος που γίνεται με τα μισθολογικά τους, και ας αναλάβουν δράση για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Ελλάδα.  Και να είναι βέβαιοι ότι μόνον έτσι θα διορθωθούν και τα δικά τους μισθολογικά αλλά και όλων μας! Και πάνω από όλα θα σωθεί η χώρα και οι επόμενες γενιές Ελλήνων!  Γιατί αυτό προέχει Διογένης ο Κυνικός
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ