2012-10-16 09:05:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Κλαίγοντας τον …πεθαμένο ή μήπως να πάμε για δουλειά;
Ως πότε παλικάρια θα κλαίμε το πεθαμένο κράτος; Φτάνει πια, έλεος. Τα δάκρυα στέρεψαν. Δε βγαίνει τίποτα έτσι. Αραλίκι και λεφτά τέλος.

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αφήσουμε τη μιζέρια στη πάντα. Δουλειά και αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι, όπως οι πατεράδες και οι παππούδες μας που κατάφεραν να ορθοποδήσουν από την κατεστραμμένη κατοχική πάμπτωχη Ελλάδα.

Να πάμε σε οποιαδήποτε δουλειά. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Δουλειές υπάρχουν ακόμη, όχι πολλές, αλλά αρκετές. Να κάνουμε ότι και οι μετανάστες, δεν θα μας πέσουν τα μούτρα. Το μεροκάματο είναι λίγο 20-25 ευρώ το 8ωρο (όσο υπάρχει ακόμα 8ωρο), κανείς όμως δεν μας εμποδίζει να δουλέψουμε δύο 8άωρα μαζί και να πάρουμε 50 ευρώ τη μέρα, όπως χρόνια τώρα κάνουν οι περισσότεροι μετανάστες. Άσε που είναι μια καλή ευκαιρία παίρνοντας εμείς τις δουλειές να φύγουν από μόνοι τους.


Για σκεφτείτε μια 4μελή Αθηναϊκή οικογένεια ανέργων -όχι τεμπέληδων- να πάει στην επαρχία, μόλις δυο ώρες δρόμο μακριά και να ασχοληθεί π.χ με το μάζεμα πορτοκαλιών, σταφυλιών, μήλων, ελιών, ροδιών, κτλ. και να δουλεύουν π.χ από ένα 8ωρο τα 2 άτομα και από ένα 12ωρο τα άλλα δύο άτομα. Οπότε έχουμε και λέμε: 2Χ25 ευρώ = 50 ευρώ τα δύο άτομα και 2Χ35 ευρώ= 70 ευρώ τα άλλα δύο άτομα και συνολικά 50+70=130 ευρώ τη μέρα και όλα μαζί και για ένα μήνα 130ευρώΧ30μέρες=3.900 ευρώ. Και όσον αφορά διαμονή και φαγητό τα πάντα υπάρχουν στην επαρχία και σε φτηνές τιμές, άσε που οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και μπορεί να τα προσφέρουν όλα τσάμπα. Με καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, καλή διαχείριση και οικονομία θα γυρίσουν στην Αθήνα με λεφτά και προπαντός με το κεφάλι ψηλά. Ούτε μπαταχτζήδες, ούτε να κρύβονται. Ή μήπως είναι λίγα αυτά τα λεφτά για μια οικογένεια που δεν ξέρει που χρωστάει;

Το ίδιο ισχύει και για τη νεολαία που κάθεται άνεργη στις καφετέριες. Πέντε άτομα μαζί σε ένα αυτοκίνητο και βουρ για τις εποχικές δουλειές στην επαρχία. Παιδιά το δημόσιο, πάρτε το χαμπάρι, τελείωσε. Αφήστε τα πτυχία και αρχίστε την οποιαδήποτε δουλειά για να σταθείτε στα πόδια σας και μετά βλέπετε.

Προτιμάτε σκάλες στη Σουηδία, φάμπρικες στη Γερμανία, ή αγροτικές και άλλες χειρωνακτικές δουλειές κοντά στα σπίτια σας και στους ανθρώπους σας, μέχρι να περάσει η κρίση;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ