2012-10-16 11:31:57
Φωτογραφία για Αθηναίος εφοπλιστής επενδύει 50 εκ. ευρώ για την κατασκευή 5στερου ξενοδοχείου στην περιοχή ‘Τσιφλίκι’
Του Α.Β.

Αλλάζει θεαματικά ο τουριστικός χάρτης της Κρήτης το επόμενο διάστημα και ειδικότερα Ανατολικά του νησιού, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CretePlus.gr Αθηναίος εφοπλιστής που λατρεύει τη μεγαλόνησο θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στο Λασίθι.

Το project του συγκεκριμένου εφοπλιστή προβλέπει την λειτουργία 5στερης ξενοδοχειακής υπερπολυτελούς μονάδας λίγο μετά την Ελούντα και συγκεκριμένα στην περιοχή ‘Τσιφλίκι’ στον κόλπο της Πλάκας. Ο σχεδιασμός μάλιστα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο Αθηναίος εφοπλιστής έχει αγοράσει ήδη 150 στρέμματα γης στην περιοχή, και αναμένεται να έρθουν στην κατοχή του ακόμα 50 στρέμματα προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη έκταση για την δημιουργία της μονάδας.

Άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στον συγκεκριμένο επενδυτή-όπως αποκαλύπτει στο CretePlus.gr - αναφέρει ότι «ο συγκεκριμένος επενδυτής ήδη έχει στην ιδιοκτησία του πεντάστερη μονάδα στο Αιγαίο
. Έχει ωστόσο μια μεγάλη αδυναμία στην Κρήτη, και θέλει πριν φύγει από τη ζωή-καθώς είναι ηλικιωμένος- να κατασκευάσει και να λειτουργήσει μια μοναδική υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί με τον όρο να φέρει απλά και μόνο το όνομα του» Σε ερώτηση μας αν η εκτέλεση του συγκεκριμένου project επηρεαστεί από την βαθιά οικονομική ύφεση μας απαντά:

«Σε καμία περίπτωση, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην επένδυση αυτή, τα κεφάλαια υπάρχουν, απλά θα πρέπει και η αυτοδιοίκηση να βοηθήσει σε επίπεδο υποδομών, όπως για παράδειγμα να φτιαχτεί το κατάλληλο οδικό δίκτυο που θα οδηγεί με ασφάλεια στο ξενοδοχειακό χωριό, γιατί περί αυτού πρόκειται».

Ο συγκεκριμένους Λασιθιώτης που βρίσκεται κοντά στον εφοπλιστή και τον εκπροσωπεί, τονίζει παράλληλα, ότι, «η επένδυση δεν πρόκειται να σταματήσει αφού έχουν ήδη αγοραστεί τα 153 στρέμματα γης και απομένουν άλλα 50 περίπου για να ολοκληρωθεί ο τελικός σχεδιασμός».

Όπως εξηγεί ο ίδιος το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επένδυση, είναι να μην κάνει η αυτοδιοίκηση όσα της αναλογούν σε επίπεδο υποδομών, αλλά και οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα ‘γρανάζια’ της γραφειοκρατίας, για την εκτέλεση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης που θα φέρει υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρισμό, και θα αναζωογονήσει την βαθιά ‘τραυματισμένη’ από την ύφεση οικονομία της Κρήτης, δημιουργώντας παράλληλα εκατοντάδες καινούργιες θέσεις εργασίας.
creteplus
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ