2012-10-26 14:35:02
Φωτογραφία για Συναγερμός για Εγκέλαδο στην Ισλανδία
Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να σημειωθεί ισχυρή σεισμική δόνηση το προσεχές διάστημα στην Ισλανδία εξέδωσαν οι αρχές της χώρας μετά τις μελέτες σεισμολόγων.

Μάλιστα εκφράζουν φόβους να σημειωθεί ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς στην περιοχή του βόρειου Ατλαντικού την τελευταία 20ετία, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας η προειδοποίηση κρίθηκε αναγκαία μετά τους πρόσφατους σεισμούς σε μια υποθαλάσσια περιοχή περίπου 20 χλμ. ανοικτά των βόρειων ακτών.

Οι δονήσεις, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν 5,6 βαθμών, θεωρήθηκαν από την υπηρεσία και σεισμολόγους ενδείξεις ότι ενδεχομένως επίκειται ένας πολύ ισχυρός σεισμός.

"Ο τοπικός πληθυσμός γενικά ανησυχεί, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον. Βρίσκεται πλέον σε κατάσταση συναγερμού", σχολίασε ο Αμούντι Γκιούναρσον, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σταθμού στο Φιάλαμπιγκντ.

Στον αντίποδα, ο γεωλόγος Μπένεντικτ Όφεϊγκσον εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του στο Reuters υποστηρίζοντας ότι πολλά σπίτια στην Ισλανδία μπορούν να αντέξουν σεισμικές δονήσεις έως και 7 βαθμών.

Η Ισλανδία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 320.000 ανθρώπων, βρίσκεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς είναι μόλις 100 χλμ. νότια από το σημείο επαφής δύο τεκτονικών πλακών.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ