2012-10-28 14:55:05
Φωτογραφία για Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην πόλη του Λαγκαδά
Στον Δήμο Λαγκαδά πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συμμετέχοντας στις εόρτιες εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Λαγκαδά και των 60 χρόνων από τον εγκαινιασμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Το πρωί του Σαββάτου 27ης Οκτωβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου, ενώ ακολούθησε δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης μας, παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεώργιου Αποστολίνα, του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μπαρμπουνάκη, των Βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης κας. Μάρκου Αικατερίνης, κας. Ξουλίδου Σταυρούλας και κ. Αναστασιάδη Σάββα, του Δημάρχου Ηράκλειας Σερρών κ. Κοτσακιαχίδη Κλεάνθη, καθώς και σύσσωμης της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Λαγκαδά και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου , ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος αναγορεύτηκε σε επίτιμο Δημότη Λαγκαδά. Ο Δήμαρχος παραδίδοντάς του το χρυσό κλειδί της πόλης, υπογράμμισε την ύψιστη τιμή και ευλογία που αποτελεί για την πόλη μας η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου, ευχόμενος εν μέσω της οδυνηρής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας “ο Θεός της Ελλάδος που με το στιβαρό του χέρι καθοδήγησε την πορεία του γένους μας ανά τους αιώνες, να δείξει και πάλι στους σημερινούς μας ηγήτορες, το δρόμο της σωτηρίας”.

Ο Μακαριότατος, στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννη για την τιμητική πρόσκληση και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά για την αναγόρευσή του ως επίτιμου Δημότη, που όμως όπως επεσήμανε αποτελεί μια πράξη που δεν πρέπει να συνοδευτεί από έπαρση, αλλά που αντιθέτως προβάλλει την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και των εκπροσώπων κάθε μορφής εξουσίας, για την πρόοδο της πατρίδας μας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ