2012-03-22 10:50:04
Φωτογραφία για Yπεραμύνεται της παρέμβασης της ΕΚΤ υπέρ των τραπεζών ο Ντράγκι
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τονίζει πως χωρίς αυτή την παρέμβαση δεν θα είχε ρευστότητα ο ιδιωτικός τομέας. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι υπεραμύνθηκε της παρέμβασης της ΕΚΤ στον τραπεζικό τομέα χωρίς την οποία, εκτιμά σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο ιδιωτικός τομέας δεν θα είχε ρευστότητα.Σύμφωνα με τον Ντράγκι, η «ιδιαίτερα κρίσιμη» κατάσταση κατά την κρίση του χρέους το φθινόπωρο του 2011 θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο χρηματοπιστωτικό αδιέξοδο (σε όρους ρευστότητας) για τις τράπεζες και να προκαλέσει πτωχεύσεις επιχειρήσεων, οι οποίες θα βρίσκονταν ξαφνικά χωρίς μετρητά. «Αυτό ήταν που έπρεπε να αποφύγουμε», εξηγεί στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

Η ΕΚΤ δάνεισε συνολικά ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες από τις αρχές Δεκεμβρίου, με δύο δημοπρασίες για τριετή δάνεια με στόχο την παροχή ρευστότητας.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εκτιμά πως οι διαφορές απόψεων με τον πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, τον Γενς Βάιντμαν, έχουν «υπερτιμηθεί».

Ο Ντράγκι θεωρεί πως ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ είχε δίκιο να επισημαίνει την ύπαρξη «κινδύνων και παρενεργειών, όταν χρησιμοποιούμε ένα φάρμακο τόσο ισχυρό όσο τα περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ της κεντρικής τράπεζας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ