2012-10-31 00:59:05
Φωτογραφία για Άκαρπη η συνάντηση των προμηθευτών με το Υπουργείο Υγείας
Με εκπτώσεις μέχρι και 50% περιμένει το υπουργείο Υγείας να εξοφλήσει προμηθευτές και παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες και υλικά που παρασχέθηκαν για λογαριασμό του κλάδου υγείας του ΙΚΑ, πριν την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ελλείψεις υλικών, αλλά και οι οφειλές των νοσοκομείων προς τις επιχειρήσεις συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) στο υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια της συζήτησης – που κατέληξε άκαρπη- τέθηκαν τα θέματα της αποπληρωμής των οφειλών μέχρι 30 Ιουνίου 2012, της ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ανταλλαγής των ομολόγων PSI+, της ολοκλήρωσης των εκκρεμών διαγωνισμών και της σύναψης συμβάσεων σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και της εύρυθμης λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ, που λόγω κακής χρήσης των αρμοδίων των Νοσοκομείων οδηγεί σε ελλείψεις προϊόντων.


Οι προμηθευτές επισήμαναν την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η τακτοποίηση των υποχρεώσεών του προς τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς Υγείας, ενώ ζήτησαν ρύθμιση για την εξόφληση των εξωσυμβατικών τιμολογίων για προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από οποιοδήποτε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας των ετών 2010-2012. Παράλληλα ζήτησαν, να προγραμματίζονται εγκαίρως οι νέοι διαγωνισμοί, και όχι μήνες μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης, και να πραγματοποιούνται μετά από μελέτη σκοπιμότητας και όχι άναρχα και απρογραμμάτιστα, ώστε να αποφεύγεται η κατασπατάληση δαπανών υγείας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΠ, από το υπουργείο ενημερώθηκαν ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι για την αποπληρωμή των χρεών του πρώην ΙΚΑ προς παρόχους υγείας και προμηθευτές, το οποίο θα καταβληθεί σύντομα. Όμως η αποπληρωμή αναμένεται να γίνει μετά από εκπτώσεις που κατά περίπτωση θα ζητηθεί να φθάσουν έως και 50%.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/248182/akarpi-i-synantisi-ton-promitheyton-me-to-ypoyrgeio-ygeias#ixzz2ApGkko8g
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ