2012-03-22 12:46:30
Φωτογραφία για Απάτη με λογαριασμούς της ΔΕΗ και κλεμμένες πιστωτικές
Υπόθεση απάτης σε βάρος τράπεζας και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Τράπεζας.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι  οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν αυτές τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας τους αριθμούς πιστωτικών καρτών που είχαν υποκλέψει από ανυποψίαστους πολίτες, με αδιευκρίνιστο προς το παρόν τρόπο. Τα θύματα είδαν να χρεώνονται οι κάρτες τους αδικαιολόγητα και προχώρησαν σε καταγγελία.

Σύμφωνα με αντιπρόσωπο της Τράπεζας κατά το χρονικό διάστημα από την 04/01/2012 έως και 19/01/2012 πραγματοποιήθηκαν, 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ με τη χρήση 10 πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω τράπεζας, συνολικού ποσού ύψους 47.383.71 ευρώ.


Από την αστυνομική έρευνα, προσδιορίστηκαν επίσης οι συνδέσεις διαδικτύου των 5 κατηγορούμενων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές. Όπως προέκυψε, οι δράστες πραγματοποιούσαν αυτές τις συναλλαγές μέσω καταστημάτων που διατηρούσαν, ένα εκ των οποίων ήταν Ίντερνετ Καφέ.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα σταλούν για ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τουλάχιστον 1.200 άτομα είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω πιστωτικών καρτών (ανυποψίαστων πολιτών) τα στοιχεία των οποίων είχαν υποκλαπεί από πέντε άτομα, δυο Ελληνες και τρεις αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής οι δράστες προσέγγιζαν καταναλωτές της ΔΕΗ και τους ζητούσαν χρήματα για την «εξυπηρέτηση» που θα τους έκαναν, δηλαδή να εξοφλήσουν εκείνοι τους λογαριασμούς.

Μάλιστα, όπως έλεγαν, έκαναν και εκπτώσεις, δηλαδή εάν ο λογαριασμός ήταν αξίας 200 ευρώ ζητούσαν από τον καταναλωτή τα μισά και έτσι και ο λογαριασμός φαινόταν εξοφλημένος στη ΔΕΗ και ο πολίτης κέρδιζε χρήματα. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον Απρίλιο το Samsung Galaxy S III;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον Απρίλιο το Samsung Galaxy S III;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ