2012-11-01 03:32:13
Φωτογραφία για Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 34χρονου ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ
Συνελήφθησαν δύο 70χρονοι, ο ένας εκ των οποίων ισχυρίζεται ότι κέρδισε στο ΚΙΝΟ 500.000 ευρώ.

Πολλαπλές μαχαιριές στο κεφάλι σε βάρος 34χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, κατάφερε ένας 70χρονος παίκτης ΚΙΝΟ και ένας συνομήλικος συνεργός του, οι οποίοι συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Στην εγκληματική ενέργεια οδήγησε τους δύο ηλικιωμένους δράστες ένα δελτίο ΚΙΝΟ, το οποίο όπως υποστηρίζει ο παίκτης έπαιξε στο πρακτορείο του θύματος και κέρδισε το ποσό 500.000 ευρώ, κέρδη τα οποία ουδέποτε εισέπραξε, καθώς ο ιδιοκτήτης αμφισβητεί ότι «παίχτηκε» τέτοιο δελτίο στο κατάστημά του.

Προχτές το απόγευμα ο 70χρονος από χωριό του Καποδιστριακού δήμου Κοζάνης, που βρίσκεται δυτικά της πόλης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέθεσε το τυχερό δελτίο, μαζί με φίλο του που κατάγεται από χωριό του πρώην δήμου Ελλησπόντου, επισκέφτηκαν το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, που βρίσκεται επί της οδού Γκέρτσου στην Κοζάνη
. Προφασίστηκαν ότι ήθελαν «να τα βρουν» με τον 34χρονο και του πρότειναν να πάνε στον Άργιλο να τον κεράσουν και να συζητήσουν. Μπήκαν στο αυτοκίνητο του δεύτερου 70χρονου, το οποίο ο οδηγός το οδήγησε στον ερημικό δρόμο Αργίλου – Βατερού. Ο οδηγός ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου και ο άλλος 70χρονος του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με σουγιά στο πίσω μέρος της κεφαλής.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο και μόνο όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φοβήθηκε τα χειρότερα, μετέφερε το θύμα στο αστυνομικό μέγαρο και το παρέδωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης. Κλήθηκε ασθενοφόρο και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια παρέμεινε για νοσηλεία σε θάλαμο, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Λίγο αργότερα συνελήφθησαν οι δύο δράστες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Να σημειωθεί ότι το αμφισβητούμενο δελτίο ΚΙΝΟ φέρεται να παίχτηκε πριν από πέντε – έξι μήνες. Από τότε υπάρχει η διαμάχη μεταξύ «πράκτορα» και παίκτη, καθώς ο παίκτης υποστηρίζει ότι «έπιασε» 12αρι και κέρδισε 500.000 ευρώ, αλλά ο πρώτος απορρίπτει τον ισχυρισμό. Άλλωστε, ο 70χρονος κατέθεσε και μήνυση, αλλά να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται βεβαίωση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε τέτοιο τυχερό δελτίο στην Κοζάνη και στο συγκεκριμένο πρακτορείο.

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Σχετικά με το συμβάν, η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης εξέδωσε χτες ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει: «Χθες 29-10-2012 το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν δύο 70χρονους ημεδαπούς, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι οι τρεις άνδρες επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των 70χρονων και κινούνταν προς χωριό της Κοζάνης, όταν οι φερόμενοι ως δράστες στάθμευσαν το όχημα σε ερημική τοποθεσία και ο ένας εξ αυτών ακινητοποίησε με τα χέρια του τον 34χρονο, ο δε άλλος χρησιμοποιώντας μαχαίρι, κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο πίσω μέρος της κεφαλής του παθόντα.

Ο ένας εκ των 70χρονων, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, συνεπεία του τραυματισμού του θύματος, μετέφερε με το αυτοκίνητό του αυτόν στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Εντός των ορίων του αυτοφώρου συνελήφθησαν αμφότεροι οι φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

e-ptolemeos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ