2012-11-01 10:55:25
Φωτογραφία για Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ
Στη Βουλή διαβιβάζει τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τη μη αξιοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πεπόνης κάνει μια λακωνική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και αποστέλλει, εκτός από τη δικογραφία, ολόκληρη την επίμαχη λίστα.

Εν τω μεταξύ, τον αναδρομικό έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη ζήτησε η επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η ύπαρξή τους στη λίστα γνωστοποιήθηκε με επιστολή του κ. Πεπόνη προς την Επιτροπή, στην οποία επισυνάπτονταν στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμά της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο».

«Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημερών, όπως ο νόμος ορίζει», συμπληρώνεται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ