2012-11-01 13:08:04
Φωτογραφία για Κινεζική άνοδος στα χρηματιστήρια της Ασίας
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την Κίνα να σημειώνει άνοδο, έπειτα από την ανακοίνωση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός PMI της Κίνας τον Οκτώβριο ανήλθε στις 50,2 μονάδες, υψηλότερα από τις 49,8 μονάδες το Σεπτέμβριο, ωστόσο χαμηλότερα από τις 50,3 μονάδες που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σημειώνεται πως ο δείκτης ενισχύθηκε πάνω από τις 50 μονάδες, έπειτα από δύο διαδοχικούς μήνες συρρίκνωσης.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε στην μεγαλύτερη ένεση κεφαλαίων που έχει προχωρήσει ποτέ, σηματοδοτώντας την πρόθεσή της να διατηρήσει τις συνθήκες στις αγορές χρήματος σχετικά χαλαρές, και να στηρίξει το δανεισμό στην πραγματική οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε 173 δισ. γουάν (27,74 δισ. δολάρια) στην αγορά χρήματος μέσω reverse bond repurchase συμφωνιών, δήλωσαν trades, που σημαίνει ότι θα εισρεύσουν στην αγορά 379 δισ. γουάν αυτή την εβδομάδα.


Εχθές, οι βασικοί δείκτες της Wall Street αποχαιρέτισαν τον Οκτώβριο με ήπιες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν μετά από μια διήμερη διακοπή εξαιτίας του τυφώνα Sandy που έπληξε σφοδρά την ανατολική ακτή των ΗΠΑ και ανάγκασε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να ακυρώσει όλες τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο.

Στο ταμπλό ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρεί 0,15%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,2% στις 8.946,87, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,1% και ανήλθε στις 743,32 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,44%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,72%, ενώ ο ευρύτερος CSI 300 κερδίζει 1,91%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,71%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX σημείωσε πτώση 1,31%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε 0,66%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 κερδίζει 0,08%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ