2012-11-02 05:48:32
Φωτογραφία για Στουρνάρας: 15.000 ραβασάκια από το ΣΔΟΕ...σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό
Σε 15.000 Έλληνες καταθέτες από τη λίστα των 54.000 που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό θα σταλούν ραβασάκια από το ΣΔΟΕ ώστε να δικαιολογήσουν τα ποσά και αν δεν μπορέσουν να το κάνουν, τότε θα πληρώσουν τους ανάλογους φόρους, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής κατά την ακρόασή του σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

«Ακόμα πιο κρίσιμη και ίσως πιο χρήσιμη από τη λίστα Λαγκάρντ, είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό και που έβγαλαν χρήματα την εποχή της κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ..

«Ζητήσαμε βοήθεια για το θέμα των υπεράκτιων εταιριών.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει συλλέξει πληροφορίες και σύντομα πιστεύουμε πως θα μπορούμε να το εξετάσουμε γιατί πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία. Είναι πρόκληση πράγματι.

Από τη συμφωνία που θα κάνουμε με την Ελβετία θα αποδειχθεί πως μπορούμε να το διαχειριστούμε. Η Ελβετία πιέζεται και από την Γερμανία και από τη Γαλλία. Θέλω να είμαι προσεκτικός και επιφυλακτικός σε ότι αφορά το τραπεζικό απόρρητο.


Οι νομικοί μας στο υπουργείο Οικονομικών το μελετάνε για να δούμε πως μπορούμε να το ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα.

Μόνο όμως με διεθνή συνεργασία μπορούμε να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας

                                                                                                                           
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ