2012-03-22 15:06:00
Φωτογραφία για Υποχρεωτικά ηλεκτρονικές οι δηλώσεις άνω των 12.000 ευρώ
Υποχρεωτικά μέσω Διαδικτύου θα υποβάλουν φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος όσοι μισθωτοί έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ενώ οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών δεν αγγίζουν τους συνταξιούχους. Όπως προκύπτει από δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη, τις επόμενες ημέρες η ΓΓΠΣ θα αποστείλει με συστημένες επιστολές σε 750.000 φορολογουμένους τους κλειδάριθμους καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν σπεύδοντας στις εφορίες

Συνολικά, η απόφαση επέκτασης της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ αφορά περίπου ένα εκατομμύριο φορολογουμένους, εκ των οποίων όμως 250.000 έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΓΓΠΣ, το κόστος αποστολής των συστημένων επιστολών είναι παραπλήσιο του κόστους εκτύπωσης των φορολογικών δηλώσεων για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους, επομένως το μέτρο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Από την άλλη, με την επέκταση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής διευκολύνονται καθοριστικά οι διασταυρώσεις στοιχείων και επιταχύνεται η διαδικασία εκκαθάρισης.


Υπενθυμίζεται ότι οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν καθοριστεί ως εξής:

- Έως τις 30 Απριλίου για ΟΕ, ΕΕ, κοινοπραξίες, κοινωνίες και κάθε νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

- Έως τις 10 Μαΐου για ΑΕ και ΕΠΕ. Ειδικά για τις ΑΕ η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

- Έως τις 15 Ιουνίου για όλα τα φυσικά πρόσωπα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ