2012-03-22 15:30:34
Φωτογραφία για Σχόλιο Νικήτα Κακλαμάνη για την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση σχετικά με την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας
Στους καιρούς που ζούμε, είναι μια πρόκληση για όλους να ξανασκεφτούμε την Αθήνα.

Να σκεφτούμε έξω από γκρίνιες, μιζέρια και μονότονη επανάληψη των προβλημάτων της Αθήνας Να σκεφτούμε με τρόπο που θα μας επιτρέψει να κατακτήσουμε το δικαίωμα του οράματος για μια Αθήνα διαφορετική, για μια καλύτερη ποιότητα της δικής μας ζωής.

Γιατί η πόλη γεννήθηκε από ανθρώπους, κακοποιείται από ανθρώπους και μπορεί να ξαναγεννηθεί μόνο μαζί με τους ανθρώπους.

Ο καθένας μας, από το πόστο του, πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.

Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο της κοινωφελής του δράσης ανταποκρίνεται στην πρόκληση και κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα με τη χρηματοδότηση και διοργάνωση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, με άξονα την Πανεπιστημίου.

Ανοιχτή παραμένει η πρόκληση για τα συναρμόδια υπουργεία, να κάνουν πράξη τα σχέδια.


Να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία, τις πολύπλοκες διαδικασίες των εγκρίσεων και τις αντιφάσεις των συναρμοδιοτήτων.

Ανοιχτή παραμένει η πρόκληση και για τους πολίτες, να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, να αντιληφθούν τα γενικότερα κοινωνικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη από σημαντικές παρεμβάσεις ανάπλασης της Αθήνας μας.

Αμήχανη όμως και απροετοίμαστη σε αυτή την πρόκληση εμφανίστηκε η δημοτική αρχή.

Η μετατροπή της Πανεπιστημίου, σε άξονα δημόσιας συγκοινωνίας, ποδηλάτου και περιπάτου, παρουσιάστηκε από το ΥΠΕΚΑ, τον Ιούνιο του 2010 στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθήνα – Αττική 2014».

Η παρούσα δημοτική αρχή, έχοντας ολοκληρώσει σχεδόν ενάμιση χρόνο της θητείας της, δεν κατάφερε να διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για συμπληρωματικά έργα και παρεμβάσεις.

Δεν κατάφερε, επίσης, να προχωρήσει έργα και προτάσεις που είχαν δρομολογηθεί από το δήμο επί των ημερών μου και είχαν συμπεριληφθεί από το ΥΠΕΚΑ στο «Αθήνα – Αττική 2014».

Συγχαίρω το Ίδρυμα Ωνάση για την πρωτοβουλία του.

Θα είμαι πάντα παρών σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια από όπου και όπως μπορώ για να γίνει αυτή η πρόκληση πραγματικότητα, για την Αθήνα μας και τους ανθρώπους της, αλλά και για να υπάρξουν, όπως υπήρξαν και επί των ημερών μου, και άλλοι πολλοί που θα συμβάλουν στην αναγέννηση της πόλης μας. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ