2012-03-22 15:30:44
Φωτογραφία για Αγνοείται η τύχη του «δολοφόνου με το σκούτερ»
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν δήλωσε ότι δεν είναι πλέον βέβαιος ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη 24χρονος Μοχαμέντ Μεράχ, ο επονομαζόμενος «δολοφόνος με το σκούτερ» είναι ακόμη ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ θεωρεί «περίεργο το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος».

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία του υπόπτου με την αστυνομία από χθες το βράδυ στις 10:30.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται έξω από το πολιορκημένο κτίριο, η αστυνομία ανησυχεί μήπως ο Μοχαμέντ Μεράχ πυροδότησε εκρηκτικά εντός του διαμερίσματος.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ύποπτος θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».

«Προτεραιότητά μας είναι να παραδοθεί, για να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, και, κατά συνέπεια, να συλληφθεί ζωντανός» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γκεάν θεωρώντας ότι «είναι περίεργο που δεν αντέδρασε» μετά την ανατίναξη των παραθυρόφυλλων από


την αστυνομία τη νύκτα.

Επιπλέον, συνέχισε ο υπουργός, «ακούσαμε δύο πυροβολισμούς και δεν ξέρουμε τι συνέβη».

Για δεύτερη μέρα σήμερα συνεχίζεται η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη του υπόπτου για τη δολοφονία επτά ανθρώπων στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, παρότι ο 24χρονος επονομαζόμενος «δολοφόνος με το σκούτερ» είχε άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να παραδοθεί στις αρχές χθες το βράδυ.

Τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στην περιοχή που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικοί και όπως ανακοίνωσαν αργότερα οι γαλλικές αρχές οι εκρήξεις σκόπευαν να εκφοβίσουν τον οπλισμένο ύποπτο Μοχάμεντ Μέραχ, που έχει οχυρωθεί στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί έχουν επίσης διακόψει τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

«Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί», είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι ο 24χρονος Μοχάμεντ Μέραχ ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις, στις οποίες υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος σχεδίαζε άλλη μια επίθεση χθες. Σκόπευε να σκοτώσει άλλον ένα στρατιώτη αλλά και δύο αστυνομικούς, επίσης στην Τουλούζη.

Ο 24χρονος έχει μαζί του ένα πραγματικό οπλοστάσιο: ένα καλάσνικοφ, ένα μικρό πολυβόλο Uzi, μικρότερα όπλα και πιθανώς χειροβομβίδες.

Η Raid έκανε αρκετές απόπειρες χθες να μπει στο διαμέρισμα, όπου κρύβεται ο Μέραχ αλλά κάθε φορά ακούγονταν από μέσα πυροβολισμοί.

Η πρώτη έφοδος χθες τα ξημερώματα αντιμετωπίστηκε με καταιγισμό πυρών εκ μέρους του δράστη και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο Μοχάμεντ Μέραχ έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι έδρασε μόνος.

Εμφανίζεται αμετανόητος και καυχιέται ότι «γονάτισε» τη Γαλλία.

Υποστηρίζει ότι του ζήτησε η Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, αλλά εκείνος αρνήθηκε και ανέλαβε μία «γενική αποστολή».
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ