2012-11-04 21:52:02
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στην Κέρκυρα
από το Γραφείο Τύπου

Έναν ατελείωτο κατάλογο με χρόνια προβλήματα που εκκρεμούν, χωρίς κανείς να δίνει λύση, συμπλήρωσε στη διήμερη περιοδεία του στην Κέρκυρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του ..οποίου είναι και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα όσα του έθεσαν υπόψη ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών και Επαγγελματιών Κέρκυρας, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Πρόεδρος των Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, η Κέρκυρα, η οποία περνά τη χειρότερη περίοδο ύφεσής της, χρειάζεται επειγόντως τα εξής:

1.Μείωση 30% του ΦΠΑ σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει και στα νησιά του Αιγαίου.

2.Άμεση ρευστότητα εκ μέρους των τραπεζών.

3.Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου σε συνδυασμό και με το χωροταξικό σχεδιασμό και τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου.


4.Την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) που σημαίνει και κατάργηση των πιστωτικών τιμολογίων, που θα βοηθήσει στη μείωση της τιμής των καταναλωτικών προϊόντων από 25 έως 40%.

5.Συγκεκριμένη τουριστική και επιχειρησιακή στρατηγική με δεδομένο ότι το νησί χρειάζεται εκσυγχρονισμό των τουριστικών μονάδων που θεωρούνται πλέον «γερασμένες».

6.Διασφάλιση θέσεων εργασίας για Έλληνες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις όταν θα αρχίσουν πάλι να παίρνουν δάνεια για την ανάπτυξή τους είτε θα ωφελούνται από νομοθετικές ή από υπουργικές ευεργετικές διατάξεις.

7.Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας όπως ίσχυε πριν ισοπεδωθεί από τα Μνημόνια, πόσο μάλλον για τον τομέα τουρισμού, όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι εποχικοί εργαζόμενοι.

8.Εκσυγχρονισμός του Διεθνούς Αεροδρομίου Κέρκυρας, το οποίο θυμίζει κτίριο κεντροαφρικανικής χώρας, με παράλληλο εμπλουτισμό των αεροπορικών δρομολογίων προς την Αθήνα.

9.Επανασχεδιασμός του Καλλικράτη, που αποτελεί αίτημα και της Βόρειας και της Νότιας περιοχής της Κέρκυρας.

Όπως τονίστηκε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τα Προεδρεία των φορέων που συνάντησε, η πάλαι ποτέ ισχυρή οικονομικά Κέρκυρα, έχει κατρακυλήσει πανελλαδικά από πλευράς εισοδήματος στην 37η θέση, με απώλειες πάνω από 45% και με μέσο μεικτό εισόδημα 18.000 ευρώ συνεχώς μειούμενο.

Στα πλαίσια της περιοδείας του σε χωριά και κωμοπόλεις της Βόρειας Κέρκυρας ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύ σημαντικές συναντήσεις με κατοίκους των περιοχών Αγίου Μάρκου, Αντιπερνών, όπως και στους Καρουσάδες και στο χωριό Αυλιώτες.

«Είναι κρίμα που δεν είχα μαζί μου μία κάμερα και ένα μικρόφωνο για να καταγράψω την αγωνία και την απελπισία αυτών των ανθρώπων, που βλέπουν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα να βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην ανυπαρξία το μέλλον τους και τη χώρα τους», δήλωσε αργότερα στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ και συμπλήρωσε:

«Ο Κώστας, ο 35χρονος οικονομολόγος από τους Αντιπερνούς, ο Βασίλης ο αγρότης, ο Γιώργος που είναι πλέον άνεργος οικοδόμος και εκείνος ο πρώην ιδιωτικός υπάλληλος που τον ταλαιπωρεί το κράτος με 80% ποσοστό αναπηρίας, αν ανέβαιναν στο Βήμα της Βουλής και έλεγαν στους Βουλευτές αυτά που μου έλεγαν επί δυόμισι συνολικά ώρες, στα διάφορα καφενεία της περιοχής που μαζεύτηκαν για να μας συναντήσουν εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα έκαναν πολλούς να αναλογιστούν από την πλευρά της κυβερνητικής τρόικας, αν θα πρέπει να υπάρχουν ή να εξαφανιστούν από προσώπου γης, προσφέροντας έτσι καλύτερες υπηρεσίες στην πατρίδα, από αυτές που προσφέρουν ως μέλη του Κοινοβουλίου».

Σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μαζί με Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που ήταν συνέχεια μαζί του στη διήμερη περιοδεία, παρακολούθησαν τη λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, μέρα εορτασμού του Θαύματος του Αγίου το 1673 που γλίτωσε το νησί από πανώλη.

Στη συνέχεια, ο Τέρενς Κουίκ με τα τοπικά μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ακολούθησε τη Λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, πίσω από τους «επίσημους», μαζί με τους πολίτες της Κέρκυρας.

Ήταν και ο μόνος εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου που παραβρέθηκε στις θρησκευτικές γιορτές, δεδομένου ότι όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές Κέρκυρας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε που εμφανίστηκαν στην Εκκλησία ή στη περιφορά του σκηνώματος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού.

Απουσίαζε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αργά το μεσημέρι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πριν επιστρέψει αεροπορικώς στην Αθήνα, είχε δίωρη συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα Μέλη της Συντονιστικής του Κινήματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ