2012-11-05 20:23:03
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο πριν το 2013
Δύσκολη χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας για τη διάσωση της Κύπρου πριν το 2013 το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Κύπρος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αντιπροσώπους της τρόικας από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ σχετικά με τη βοήθεια που ζήτησε τον Ιούνιο.

«Οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή προχωράνε με καθαρή ταχύτητα… μία συμφωνία πριν το 2013 θα είναι κατά πάσα πιθανότατα δύσκολη,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Martin Kotthaus, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών έχει εκφράσει κριτική για τον τρόπο χειρισμού της κυπριακής κυβέρνησης των διεθνών κανονισμών για το ξέπλυμα χρήματος, ο Kotthaus απάντησε πως το ζήτημα «θα είναι σίγουρα μέρος της συζήτησης για το πώς θα πρέπει να φαίνεται η συμφωνία».

«Μπορείτε να υποθέσετε πως στις συνομιλίες της τρόικας με την κυβέρνηση της Κύπρου θα συζητηθεί ένας αριθμός σχετικών ερωτημάτων για το πρόγραμμα βοήθειας, όπως το πρόβλημα που τονίζεται σε μερικά δημοσιεύματα,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σημειώνεται πως ούτε ο Kotthaus ούτε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Steffen Seibert επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της έκθεσης της υπηρεσίας πληροφοριών BND.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ