2012-03-22 16:37:55
Φωτογραφία για Τι προβλέπει το νοσμοσχέδιο για τα ταξί. (Καμμία σχέση με όσα υποστήριζε ο Ραγκούσης)
 Στο υπουργικό συμβούλιο  παρουσιάζεται αυτή την ώρα σχέδιο νόμο για την απελευθέρωση των ταξί.Φυσικά η εμμονή του Ραγκούση για πλήρη απελευθέρωση χωρίς όρους που ,έβαλε σε περιπέτειες τον τουρισμό της χώρας το περασμένο καλοκαίρι , αποδεικνύεται  πως  έκρυβε από πίσω της προσωπικούς λόγους που μπορεί να είχε ο κ.Ραγκούσης με τους αυτοκινητιστές και σε καμμάι περίπτωση δεν ίσχυαν τα όσα έλεγε περί τρόικας.Το planet - greece σας παρουσιάζει τα βασικά σημεία.

1. Θεσπίζεται η κατηγορία ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ χωρίς μετρητή, 5 – 9 θέσεων, τα οποία λειτουργούν μόνο με προμίσθωση (ραντεβού) και τα οποία απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο.

2. Ισχύουν οι έδρες των ταξί όπως μέχρι σήμερα.

3. Η μονή ταρίφα αφορά πλέον όλο τον νομό Αττικής εκτός των νησιών του.

4. Για τον καθορισμό του αριθμού αδειών ΕΔΧ (ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΕΙΔ ΜΙΣΘ) λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Τον αριθμό των αδειών καθορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφασή του κάθε δύο χρόνια και στηρίζεται σε ειδικό μαθηματικό τύπο. Ο συντελεστής είναι για την Αθήνα 2,5 (+1, -1 δηλαδή από 1,5 έως 3,5) και για την περιφέρεια 1,5 (+1, -1 δηλαδή από 0,50 έως 2,5).


5. Κτήση κυριότητας ΕΔΧ επιτρέπεται από κάθε είδους φυσικό ή νομικό πρόσωπο χωρίς αυτό να απαιτείται να έχει ειδική άδεια οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου.

6. Επίσης ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά κάθε είδους ΕΔΧ, την κτήση ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου, τις υποχρεώσεις των οδηγών και πειθαρχικές διατάξεις. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ