2012-11-07 15:28:06
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Για αντιποίηση αρχής και «αντιδημοκρατικό κατήφορο» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν ελέγχους σε αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα left.gr, όπου επισημαίνεται ότι η κίνηση αυτή έγινε «λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης γίνεται επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς».

Παραλληλίζει, στη συνέχεια, την κίνηση των βουλευτών με τη δράση της Χρυσής Αυγής αναφέροντας: «Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.


» Αλλά, όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr), επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας, με τον πιο επίσημο τρόπο, πολιτική κάλυψη σε αυτήν.

» Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει 'βορά' στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους 'μπαχαλάκηδες' για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!

» Όσον αφορά τη 'δικαιολογία' που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα 'διαδηλωτών', αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του 'λαϊκά δικαστήρια' και τον ρόλο της Δικαιοσύνης…».

ΣΥΡΙΖΑ: «Φωνάζει ο κλέφτης...»

Απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

 «Με κάθε ανακοίνωση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη της πολιτικής αναξιοπρέπειας. Αυτή τη φορά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM για... αντιποίηση αρχής, καθώς και να εξομοιώσει την Αριστερά με τους ναζί νοσταλγούς του Χίτλερ.

» Για αυτά τα γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα ταιριάζει γάντι η έκφραση του λαού μας: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

» Αντί να απολογηθεί το Υπουργείο για την αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών, κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM που την απέτρεψαν χτες διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά.

» Αντί να εξηγήσει το Υπουργείο πώς ακριβώς προστατεύεται το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, όταν εμποδίζεται η πρόσβαση στις διαδηλώσεις από τους μυστικούς αστυνομικούς που συλλαμβάνουν στο σωρό τους προσερχόμενους διαδηλωτές, εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες.

» Αντί το Υπουργείο να σταματήσει τη βάρβαρη διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών, προσάπτει στο left.gr ότι δημοσιεύει φωτογραφίες αστυνομικών που παριστάνουν τους διαδηλωτές.

» Αντί, τέλος, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει τέλος στην προκλητική ασυλία των ναζί τραμπούκων, μετέρχεται εκ νέου την άθλια θεωρία των δύο άκρων, της οποίας η χρήση από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

» Αιδώς Αργείοι! Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία, πρέπει να φύγετε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ