2012-03-22 19:37:46
Φωτογραφία για Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
Αισιόδοξος ότι ο... ελληνικός λαός «διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας» δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού εν όψει της 25ης Μαρτίου.

Τονίζει ακόμη ότι παρά το βαρύ κόστος, «παραμένει υψηλό το φρόνημα του λαού μας ότι θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει».

Ο κ. Παπούλιας τονίζει ακόμη ότι ο ελληνικός λαός «διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Αναφερόμενος στους Ελληνες του εξωτερικού εκφράζει την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του για τη συστράτευσή τους και για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για την υπέρβαση της κρίσης.


Αφού σημειώνει τη συνεισφορά της διασποράς στον αγώνα για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, επισημαίνει ότι και στη σύγχρονη πραγματικότητα, οι Ελληνες του εξωτερικού εξακολουθούν να αποτελούν «φορείς μεταλαμπάδευσης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους». 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δύο μειοψήφισαν
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δύο μειοψήφισαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ