2012-03-22 20:04:55
Φωτογραφία για Έλεγχος στα εισοδήματα των πολιτικών από το 1974 έως σήμερα
Ιστορικές στιγμές έζησε σήμερα η Βουλή καθώς το σύνολο των κομμάτων υπερψήφισε την πρόταση νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση της νομοθεσίας του «πόθεν έσχες» προς το ουσιαστικότερο.

Δόθηκε έτσι το πράσινο φως για τον αναδρομικό έλεγχο στα εισοδήματα όλων των πολιτικών από το 1974 έως σήμερα, την ανάρτηση στο. διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όλων όσων είναι υπόχρεοι σε πόθεν έσχες- πολιτικοί και μη - και την κατάσχεση υπέρ του δημοσίου κάθε περιουσιακού στοιχείου που δεν έχει δηλωθεί, εκτός κι αν σε διάστημα τριών μηνών αποδειχθεί με σειρά παραστατικών, η νόμιμη απόκτησή του.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρέππας σχολίασε ότι με αυτό τον τρόπο η Βουλή στέλνει «ένα ηχηρό μήνυμα ευθύνης και μέτρου». Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το μήνυμα αυτό στέλνεται λίγο πριν τις …εκλογές και κυρίως πρέπει να ευχηθούμε άπαντες ότι ως νόμος δεν θα έχει την «τύχη» άλλων που ψηφίστηκαν μεν, σκονίζονται δε, όντας στην αχρηστία επί σειρά ετών.

http://www.briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ