2012-11-08 20:47:02
Φωτογραφία για Μήνυμα ζωής από τον παραολυμπιονίκη - Σώζει τα παιδιά με αναπηρίες ο αθλητισμός
της Κατερίνας Μηναδάκη

Το στάδιο στο οποίο προπονείται στις Μοίρες θα αποκτήσει το δικό του όνομα και εκείνος νοιώθει την ίδια συγκίνηση με αυτή που ένοιωσε όταν ανέβηκε... στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου μερικούς μήνες πριν.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης, ανέβασε την ελληνική σημαία στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τη δύναμη της ψυχής και των χεριών του στους Αγώνες του Λονδίνου και αύριο θα σταθεί ανάμεσα στους συνδημότες του, στις Μοίρες προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή ονοματοδοσίας του σταδίου σε "Μανόλης Στεφανουδάκης" και μέσα από αυτή τη διαδικασία να στείλει το δικό του μήνυμα ελπίδας και ζωής.

Ο παραολυμπιονίκης στο ακόντιο με καταγωγή από τη Μεσαρά, ο άνθρωπος που έχασε το βηματισμό του από ατύχημα, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του και τη μαχητικότητα του και με τη δραστηριότητα του άνοιξε νέους δρόμους όχι μόνο για τους αθλούμενους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλά γενικότερα για το δύσκολο κόσμο των Ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερες ικανότητες.


Η αυριανή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για μένα. Είμαι πολύ συγκινημένος με την κίνηση αυτή. Είμαι εξίσου συγκινημένος με την ημέρα που ανέβηκα στο βάθρο. Δεν είναι λίγο πράγμα να σε αγκαλιάζει ο τόπος σου. Είναι όμως μία σημαντική μέρα για όλους μας. Θέλω να έρθουν εκεί όλα τα παιδιά από το σύλλογο μας και να ακούσουν τις ομιλίες. Θέλω να πάρουν το μήνυμα. Δε θέλω κανείς άνθρωπος με πρόβλημα να μείνει μέσα στο σπίτι του γιατί κανένα πρόβλημα δε λύνεται μένοντας πίσω από κλειστές πόρτες. Όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας ... δήλωσε ο αθλητής.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει παράλληλα και ο Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «Το μέλλον», στον οποίο δραστηριοποιείται τονίζοντας ότι ο κόσμος που αντιμετωπίζει τέτοια φύσης προβλήματα έχει ανάγκη από ένα κίνητρο, ένα πρότυπο για να βγει από το σπίτι του.

Εγώ είχα δει τον Καπελάκη, κάποια παιδιά μπορεί να δουν εμένα ... Όλα αυτά είναι σημαντικά. Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στο σύλλογο πολλά μικρά παιδιά από 2 μέχρι 10 ετών. Παιδιά με πρόβλημα που μέχρι χθες δεν έβγαιναν από το σπίτι τους και τώρα αθλούνται, μάχονται παλεύουν. Φαντάζεστε να μπορέσει η Μεσαρά την επόμενη φορά να έχει τη δική της αθλητική αποστολή; Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε ίσοι, δε διαφέρουμε σε τίποτα και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ο σύλλογος μας είναι πολύ δραστήριος. Από τα 150 μέλη, τα 70 είναι άτομα με ανάγκες και πολλά από αυτά είναι πολύ μικρά παιδιά. Έρχονται οι γονείς, μιλάνε μεταξύ τους, μοιράζονται το πρόβλημα, αναζητούν λύσεις. Όταν κάτι είναι ομαδικό, γίνεται πιο εύκολο. Όταν κάτι το μοιράζεσαι... γίνεται πιο απλό, κατέληξε ο Μανόλης Στεφανουδάκης.

Δράση

Όπως επεσήμανε ο άνθρωπος, που με την προσπάθεια του και τα αποτελέσματα του συγκίνησε όλη τη Μεσαρά και όλη την Κρήτη μερικούς μήνες πριν, ο σύλλογος που δραστηριοποιείται στη Μεσαρά έχει φροντίσει έτσι ώστε όλες οι παραλίες του Νότου να είναι πραγματικά προσβάσιμες, να γίνονται παζάρια για την ενίσχυση του συλλόγου, να υπάρχει πραγματική αλληλεγγύη ανάμεσα στις οικογένειες, να υπάρχει υποστήριξη αλλά και ουσιαστικό ενδιαφέρον έτσι ώστε το πρόβλημα να μη μένει πίσω από κλειστές πόρτες, να υπάρχει προσβασιμότητα στις υπηρεσίες, χώροι στάθμευσης, τουαλέτες και ότι άλλο απαιτείται για να γίνεται πιο απλή και εύκολη η καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα στη Μεσαρά, πράγματα που πολλές φορές δεν μπορούν να βρουν οι άνθρωποι αυτοί σε μεγάλες και σύγχρονες πόλεις.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Παραολυμπιονίκη η Μεσαρά διαθέτει μία άρτια υποδομή για τη σωστή προπόνηση και προετοιμασία ενός αθλητή τέτοιου βεληνεκούς ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αθλητές της δικής του κλάσης από άλλες χώρες που επιλέγουν το νότο της Κρήτης για την προετοιμασία τους.

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η τελετή και θα ακολουθήσει εκδήλωση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών στο Φαιστός Παλάς με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ