2012-11-09 01:18:04
Φωτογραφία για Αυξημένο κατά 50% το κόστος εισφορών στο Επικουρικό, για τις ασφαλιστικές
Αυξημένες κατά 51% θα είναι οι εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών στο Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτων σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της παραγωγής ασφαλίστρων αστικής ευθύνης οχημάτων του 2011 η συνολική καθαρή παραγωγή (χωρίς τα δικαιώματα) ανήλθε στα 1.186.857.006,91 ευρώ. Με βάση την νομοθεσία πριν την ψήφιση τη τροπολογίας η εισφορά στο επικουρικό ήταν το 5% των καθαρών ασφαλίστρων. Με άλλα λόγια για την παραγωγή του 2011 η εισφορά ανήλθε στα 59,3 εκατ. ευρώ.

Με την νέα ρύθμιση που προβλέπει εισφορές 6% επί των μικτών ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτου (συμπεριλαμβάνονται τα δικαιώματα) η συνολική εισφορά για το 2011 θα έφθανε τα 89,6 εκατ. ευρώ. (1,493 δις. ευρώ η συνολική παραγωγή επί 6%).

Η αύξηση αυτή φθάνει στο 51%. Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία το 70% της εισφορά καταβάλλεται από την εταιρεία και το 30% από τον ασφαλισμένο.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια άμεσα ή έμμεσα ο ασφαλισμένος μέσω των ασφαλίστρων καταβάλλει την εισφορά. Το ερώτημα βέβαια είναι εάν αυτό το επιπλέον κόστος που σε εταιρείες με σημαντική παραγωγή ασφαλίστρων π.χ. Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican και άλλες μεταφράζεται σε αρκετά εκατ. Ευρώ, θα καλυφθεί μέσω αύξησης των ασφαλίστρων, ιδιαίτερα τώρα που ο πόλεμος τιμών στο συγκεκριμένο κλάδο έχει πάρει φωτιά.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΟΥΚ : ΣΚΛΗΡΗ ΗΤΤΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΟΥΚ : ΣΚΛΗΡΗ ΗΤΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ