2012-11-09 08:13:05
Φωτογραφία για Τα σκουπίδια της Μεταπολίτευσης: Τρίζει συθέμελα η καρέκλα του Βενιζέλου
To ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να καταρρεύσει ολοσχερώς, ενώ τα "παραδοσιακά" στελέχη του, μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου του Βενιζέλου, σχεδιάζουν την πολιτική τους επιβίωση Απανωτά είναι τα χτυπήματα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Χτές το πρωί ο Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να εξεταστεί η πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ας σημειωθεί ότι ο Λοβέρδος είχε χθες τρίωρη συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τα δύο κορυφαία στελέχη μοιάζει να βρίσκονται σε συνεργασία για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η ομάδα Σκανδαλίδη

Επιθετική κίνηση εναντίον του Βενιζέλου ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος διεγράφη τα ξημερώματα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο απέχοντας από την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα. Τέσσερις άλλοι βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα του διεγράφησαν επίσης οι κκ. Μιχάλης Κασσής, Θόδωρος Παραστρατίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Μάρκος Μπόλαρης.


Ο δε Κώστας Σκανδαλίδης δεν άφησε κανένα περιθώριο απουσίας του από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σε πηγαδάκι που είχε στη Βουλή με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο διαγραφέντας βουλευτής άφησε να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να πάει στις τοπικές για να γραφτεί μέλος του ΠΑΣΟΚ και να γίνει στην συνέχεια σύνεδρος.

«Είστε καλά ότι δεν θα είμαι στο συνέδριο;», φέρεται να είπε.

Κλειδί ο Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας ακόμη κρίσιμος παράγοντας για τις εξελίξεις. Μέχρι σήμερα δείχνει να κρατά τη συμμαχία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πέραν των βουλευτών που "ελέγχει" η στάση του θα είναι "σήμα" και για τους διαφωνούντες, καθώς αν στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα δυσκολέψει τις κινήσεις τους, ενώ αν διαφοροποιηθεί και αυτός θα δημιουργηθούν συνθήκες αμφισβήτησης.

Τι θα κάνει ο Βενιζέλος

Υπό αυτές τις συνθήκες στην Ιπποκράτους επικρατεί αναβρασμός και συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος είναι έτοιμος να φτάσει στο τελικό ξεκαθάρισμα και να ζητήσει ή νέα εκλογή στην κοινοβουλευτική ομάδα όπου διατηρεί την πλειοψηφία των βουλευτών.
 Axia Plus
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ