2012-11-09 08:45:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Ακούει κανείς; Απάτες των ΚΕΚ με θύματα όσους θέλουν να γίνουν σεκιουριτάδες!
Είμαι 28 ετών, αρτιμελής και πιστεύω ψυχικά υγιείς. Έχω τελειώσει ΤΕΙ Μηχανολογίας, εργάσθηκα για 3 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο είμαι άνεργος. Μέσω κάποιας γνωριμίας κατάφερα να βρω μια δουλειά σε εταιρεία φύλαξης, με πολύ χαμηλό μισθό και ακανόνιστο ωράριο. Όταν πήγα να βγάλω την άδεια, από την αστυνομία μου είπαν ότι πρέπει να τους πάω ένα πιστοποιητικό που το δίνει με εξετάσεις το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά από παρακολούθηση ενός εκπαιδευτικού προγράματος σε κάποιο ΚΕΚ.

Έψαξα στο Ιντερνέτ και βρήκα ένα ΚΕΚ στην οδό Γεναδίου στο κέντρο της Αθήνας που έγραφε στην ιστοσελίδα του ότι υλοποιεί το παραπάνω πρόγραμα και ότι όταν κανείς το τελειώσει μπορεί να πάρει το παραπάνω πιστοποιητικό. Μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο και μου είπαν το ίδιο. Επειδή τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πολύ λιγότερα από τα υπόλοιπα ΚΕΚ (250 ευρώ) αποφάσισα να παρακολουθήσω το πρόγραμα. Το μάθημα γινόταν χωρίς να παίρνουμε απουσίες και από τις 50 ώρες πήγα σχεδόν σε καμιά 30αριά.


Όταν το τελείωσα πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (σε μια υπηρεσία που λέγετε ΚΕΜΕΑ) και μου είπαν ότι το συγκεκριμένο ΚΕΚ δεν υλοποιεί το πρόγραμα που πρέπει και δεν έχω δικαίωμα να δώσω εξετάσεις για να πάρω το πιστοποιητικό που κοστίζει 200 ευρώ.

Μίλησα ξανά μαζί τους και μου είπαν ότι έχουν κάνει αίτηση και ότι όταν πιστοποιηθούν θα μας κάνουν μερικές ώρες ακόμα σαν συμπλήρωμα και θα πάμε να δώσουμε εξετάσεις. Πήρα ξανά τηλέφωνο στο υπουργείο και μου είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και ότι δεν θα μου αναγνωρίζουν τη βεβαίωση που θα πάρω έτσι και πάλι δεν θα μπορώ να δώσω εξετάσεις.

Διαμαρτυρήθηκα στους υπεύθυνους του ΚΕΚ και ζήτησα τα λεφτά μου πίσω αλλά δεν μπορώ πια ούτε στο τηλέφωνο να τους βρω.

Γιατί το κράτος αφού μας βάζει να βγάζουμε πιστοποιητικά δεν μας προστατεύει από κάτι τέτοιους απατεώνες; δεν πρέπει η αστυνομία να τους συλάβει και να μας δώσουν τα λεφτά που πληρώσαμε πίσω;

Τα 250 ευρώ που πλήρωσα τα είχα μεγάλη ανάγκη και με χίλια ζόρια μάζεψα τα 200 ευρώ για τις εξετάσεις και βλέπω ότι τελικά μου τα έφαγαν χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται. Στην αίθουσα ήταν και άλλα παιδιά και με όποιον μίλησα μου είπε ότι θα περιμένει να δει τι θα γίνει με τις έξτρα ώρες που θα μας κάνουν.

Έχει πάρει χαμπάρι κανείς από την αστυνομία και τον εισαγγελέα τι συμβαίνει ή δεν υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ