2012-11-09 08:48:08
Φωτογραφία για Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης
Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την έγκαιρη εκταμίευση της

δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, μετά και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που προαναγγέλλουν νέες καθυστερήσεις.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το κλίμα που δημιουργείται από τις δηλώσεις αυτές, ωστόσο τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Στόχος, όπως λένε, παραμένει να «κλειδώσει» η καταβολή της δόσης στο σύνολό της πριν τις 22 Νοεμβρίου και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι οι δηλώσεις περί καθυστέρησης της δόσης οφείλονται στις συνεχιζόμενες

διαφωνίες μεταξύ Γερμανίας - ΔΝΤ για τον τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδας (μεταξύ 15-20 δισ. ευρώ) όταν θα υπάρξει η διετής επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, με αφορμή εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Κομισιόν, και θα συζητήσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.

Στην εκδήλωση αυτή, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο και με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ