2012-11-09 08:49:15
Φωτογραφία για Αστυφύλακας από την Ηλεία ο παραλήπτης του δέματος με τις σφαίρες! (νεότερο)
Eνας 24χρονος αστυφύλακας από την Ηλεία ήταν ο παραλήπτης του δέματος με τις 250 σφαίρες που κατασχέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Αποστολέας ήταν 20χρονος φοιτητής. Ηδη σχηματίστηκε δικογραφία... Αποστολέας και παραλήπτης συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, αφού προηγήθηκε έρευνα στις οικίες τους.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου εξέδωσε η Αστυνομική διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης:

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου σπουδαστή και 24χρονου Αστυφύλακα, για κατοχή & διακίνηση πυρομαχικών

Είχε εντοπιστεί δέμα με 250 φυσίγγια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο επιχείρησε να αποστείλει, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ο 20χρονος από τα Χανιά, στον 24χρονο Αστυφύλακα στην Ηλεία

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού σπουδαστή και ενός 24χρονου Αστυφύλακα, για κατοχή και διακίνηση πυρομαχικών.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου δεμάτων ιδιωτικής εταιρείας, χθες (07.11.2012) το πρωί, στο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», εντοπίστηκε δέμα που περιείχε (250) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9 mm, τοποθετημένα μέσα σε κουτί.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το συγκεκριμένο δέμα είχε αποσταλεί από τον 20χρονο στα Χανιά, με παραλήπτη τον 24χρονο Αστυφύλακα στην Ηλεία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα ο 20χρονος σπουδαστής στα Χανιά, όπως επίσης και ο 24χρονος αστυνομικός στην Ηλεία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στο σπίτι του 20χρονου στα Χανιά, βρέθηκαν ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως... ανταλλακτικά αυτοκινήτου προσπάθησε να στείλει τις 250 σφαίρες των 9mm ο... επιτήδειος αποστολέας από τα Χανιά.

Η Αστυνομία Ηρακλείου και η Ασφάλεια Χανίων βρίσκονται στην αναζήτηση του αποστολέα και του παραλήπτη, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το όνομα του παραλήπτη που αναγραφόταν στο δέμα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί καθιστούν θέμα χρόνου τον εντοπισμό και των δύο (αποστολέα και παραλήπτη).

Θυμίζουμε ότι το δέμα ξεκίνησε από εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) από τα Χανιά με προορισμό την Ηλεία, αλλά λογάριαζε... χωρίς το μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου! Το δέμα περιείχε 250 σφαίρες των 9mm (5 κουτιά των 50) και απέξω έγραφε... ανταλλακτικά αυτοκινήτου!

Μάλλον για το αυτοκίνητο του... Batman ήταν οι σφαίρες!

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ