2012-11-09 09:40:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Μονόλογος-stand up comedy με θέμα την οικονομική κρίση στο Θέατρο Απόλλων - Τιμές εισιτηρίων
Το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου 2012 θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου στις 21.15, μετά από πρόσκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή, η πρωτότυπη παράσταση stand up comedy με τίτλο «Ο Οικονομο-(μονό)λογος» του γνωστού ηθοποιού Νίκου Αρβανίτη.

Ο Νίκος Αρβανίτης (γνώριμος στο κοινό μέσα από την κινηματογραφική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», 2002) συναντά, συνθέτει και ανασυνθέτει τον συναρπαστικό λόγο του Αμερικάνου οικονομολόγου Rick Wolff σε μια ιδιότροπη αφήγηση για την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ.

Η παράσταση παρουσιάστηκε και χειροκροτήθηκε πριν περίπου ένα μήνα, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στον Ταύρο. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο Νίκος Αρβανίτης, «ονόμασα έτσι το έργο διότι ήθελα να κάνω αντιδιαστολή με το stand-up comedy. Είναι μια άμεση επικοινωνία στο κοινό και αποτελεί μια ιδιότροπη αφήγηση για την οικονομική κρίση. Κεντρικό πρόσωπο στο έργο είναι ο άνθρωπος των ημερών, έναν οικονομολόγος.


Ο πρωταγωνιστής μιλάει για την κατάσταση στη χώρα του, για την κρίση, τις φούσκες του χρηματιστηρίου το 2008. Ωστόσο οι αναφορές στα ελληνικά προβλήματα είναι πολλές. Επιλέγοντας να κάνω μια επιλεκτική αποστασιοποίηση του τόπου, θεώρησα ότι θα ήταν πιο εύκολο για το κοινό να καταλάβει με ψυχραιμία ότι αυτά που συνέβαιναν εκεί συμβαίνουν και εδώ. Η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα και “κουσούρια” για να μπορέσει να την αναλύσει κάποιος. Πολλά εσωτερικά που δεν αφήνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να δει πέρα από αυτά. Κακομοιριές που κρύβουν την πηγή του κακού».

Όπως επισημαίνεται στο χιουμοριστικό δελτίο Τύπου για την παράσταση, «τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν, μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Αυτός ο περίφημος καταγάλανος Ελληνικός ουρανός, έσκασε πάνω μας σαν καρπούζι κι έγινε συντρίμμια κομμάτια... κι είν' όλα μαύρα... και τα' χουμε όλοι χαμένα. Και μια λέξη σκεπάζει τα πάντα... ΚΡΙΣΗ!!!... Τι συμβαίνει; Μας εκδικούνται οι θεοί; Μας ζηλεύουν οι ξένοι;

Μας πούλησαν οι ντόπιοι; Και τώρα τι; Που πάμε πια και πόσο θα κρατήσει; Πόσο κοστίζει ένα κούρεμα και ποιος είναι ο κουρέας; Ευρώ ή δραχμή; Ξεφτίλα ή φτώχεια; Πόσες φορές πρέπει να σωθούμε για να ζήσουμε μία; Σε ποια πίστα τερματίζουμε γαμώτο; Λεφτά υπάρχουν ή μαζί τα φάγαμε;.... ΚΡΙΣΗ!!... Μόνο Ελληνική; Ή Ευρωπαϊκή; Ή παγκόσμια; Τα ερωτήματα πέφτουν βροχή κι απάντηση καμία. Μα είναι χώρα όμως αυτή εδώ για να βρεις απαντήσεις!... Και ποιόν να ρωτήσεις! Γι' αυτό ας φύγουμε από δω κι ας ταξιδέψουμε αλλού, μακριά από την Ελλάδα, να βρούμε την απάντηση, σε μια χώρα που δεν είναι μπάχαλο, σε μια χώρα καθόλα αξιόπιστη, παραγωγική, δουλευταρού, σε μια υπερδύναμη βρε αδερφέ, που όμως τα 'κανε κι αυτή "σκατά'', που από κει αρχίσαν όλα... Ας πάμε στην "εξαίρετη'' ΑΜΕΡΙΚΗ!!!....Ίσως έτσι καταλάβουμε και ξετυλίξουμε το κουβάρι».

Η θεατρική σύνθεση- σκηνοθεσία και ερμηνεία είναι του Νίκου Αρβανίτη.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 και 12 ευρώ

Για πληροφορίες -κρατήσεις θέσεων στο τηλ. του ταμείου του Δημοτικού Θέατρου Απόλλων, 2610273613.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ