2012-11-09 10:04:08
Φωτογραφία για Εκτός λειτουργίας- λόγω της λυχνίας-το ένα ραντάρ στο αεροδρόμιο Kρήτης
Ανέκδοτο τείνει να γίνει το θέμα της χαλασμένης λυχνίας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου που έχει ως αποτέλεσμα να είναι έκτος λειτουργίας το ένα από τα δύο ραντάρ (το πρωτεύον) του «Νίκος Καζαντζάκης» σε μια περίοδο που σύμφωνα με στελέχη της τοπικής ΥΠΑ η λειτουργία του είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" το σύστημα που ακριβοπληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια δε λειτουργεί και οι ανάγκες του ΚΑΗΚ καλύπτονται από το δευτερεύον ραντάρ το οποίο αν και κρίνεται ως αξιόπιστο μέχρι στιγμής δεν προσφέρει τις λειτουργίες που παρέχει το πρωτεύον.

Μια από τις βασικότερες λειτουργίες του αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων και σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν για τα οποία οι κυβερνήτες των αεροσκαφών θα πρέπει να είναι ενήμεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει συσταθεί επιτροπή για την αγορά της νέας λυχνίας για την αντικατάσταση της χαλασμένης, είναι όμως άγνωστο το πότε θα δοθεί οριστική λύση.

Το πρωτεύον ραντάρ λειτουργεί από το 2001, δηλαδή περισσότερο από μία δεκαετία. Μετά από 11 και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας το κάψιμο της λυχνίας το έθεσε εκτός πριν από περίπου ενάμιση χρόνο για πρώτη φορά κι έκτοτε προβλήματα στην εργασία των υπαλλήλων συνεχίζουν να υφίστανται.

cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ