2012-11-09 10:27:28
Φωτογραφία για Κυπριακές Αερογραμμές: Μειώσεις προσωπικού και μισθών
Μείωση προσωπικού και περικοπές μισθών περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναδιάρθωσης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Την έκθεση εμπειρογνωμόνων Air France Consulting ltd για την βιωσιμότητα της εταιρείας, που απέστειλε στη Βουλή το διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, αποκάλυψε το ΡΙΚ στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η μείωση του προσωπικού κατά 407 υπαλλήλους από τους 1,030, μέσω πλεονασμού και η ανάθεση εργασιών συγκεκριμένων τμημάτων σε τρίτους.

Το σχέδιο στοχεύει και σε σημαντικές μειώσεις μισθών του πτητικού προσωπικού και των υπαλλήλων των υπόλοιπων τμημάτων.

Προτείνεται, επίσης, η εισαγωγή σχεδίου κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας.

Μέσω των μέτρων αυτών, περιορίζονται από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του σχεδίου οι ζημιές της εταιρείας στα τέσσερα εκατομμύρια 345 χιλιάδες ευρώ, ενώ στον δεύτερο χρόνο θα υπάρχει κερδοφορία.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, Σταύρος Σταύρου, δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ότι μόλις η Βουλή εγκρίνει το σχέδιο, θα αρχίσει η εφαρμογή του. Ανέφερε επίσης, ότι οι πλεονασμοί θα πρέπει να γίνουν στη βάση σχεδίου αποζημιώσεων, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταύρου διατύπωσε την άποψη ότι με την εφαρμογή του σχεδίου, η εταιρεία θα καταστεί βιώσιμη και θα μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα στρατηγικός επενδυτής.
iKypros
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ